Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία - έρευνα: Το 60% των στρατιωτικών και των αστυνομικών θα ψηφίσει Le Pen το 2022

Γαλλία - έρευνα: Το 60% των στρατιωτικών και των αστυνομικών θα ψηφίσει Le Pen το 2022
Μεγάλη υπεροχή της ηγέτιδας της ακροδεξιάς Marine Le Pen έναντι του Γάλλου προέδρου στις τάξεις των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων
Σχετικά Άρθρα

Το 60% των Ενόπλων Δυνάμεων και τη Αστυνομίας στη Γαλλία δηλώνει ότι, θα υποστηρίξει την ηγέτιδα της ακροδεξιάς Marine Le Pen στις προεδρικές εκλογές, που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο του 2022.
Ο αριθμός αυτός μάλιστα είναι ακόμη υψηλότερος μεταξύ των εν ενεργεία αστυνομικών.
Μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε από το Κέντρο Πολιτικής Έρευνας των Επιστημών (Cevipof) διαπιστώνει, πως ποσοστό 44% των αστυνομικών και των Ενόπλων Δυνάμεων θα ψηφίσει υπέρ της Le Pen στον πρώτο γύρο των εκλογών.
Σε έναν υποθετικό και πολύ πιθανό δεύτερο γύρο εναντίον του νυν προέδρου Emmanuel Macron αυτό το ποσοστό αυξάνεται στο 60% ενισχυμένο κατά 3% σε σχέση με το 57% που πέτυχε το 2017.
Μεταξύ των εν ενεργεία αστυνομικών, η υποστήριξη για τη Le Pen ανέρχεται στο 74%.
Περίπου το 48% των αστυνομικών αναφέρει πως η Le Pen «κατανοεί τα προβλήματα ανθρώπων σαν κι εμάς» σε σύγκριση με το μόλις 13% που λέει το ίδιο για τον Macron.

Κάθε ώρα μία επίθεση

Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro περιγράφει λεπτομερώς την έκταση των επιθέσεων κατά της αστυνομίας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, υποστηρίζοντας ότι μόνο το 2020 τραυματίστηκαν 8.719 αστυνομικοί και χωροφύλακες ενώ 11 σκοτώθηκαν.
Τους πρώτους τρεις μήνες του 2021, όπως αναφέρει η εφημερίδα, 727 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων.
Ένας αστυνομικός δέχεται επίθεση κατά την εργασία του κάθε ώρα στη Γαλλία, κατά μέσο όρο.
Αστυνομικοί, πληρώματα ασθενοφόρων και πυροσβέστες συγκαταλέγονται στα θύματα πολλών επιθέσεων στα προάστια των μεγαλουπόλεων της Γαλλίας.
one.jpeg

Στον απόηχο της επιστολής

Υπενθυμίζεται, πως μία ομάδα περίπου 1.000 εν ενεργεία και απόστρατων στρατιωτικών απέστειλε επιστολή στον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron με την οποία τον προειδοποιεί για «εμφύλιο πόλεμο» στη χώρα λόγω των παραχωρήσεών του στους ισλαμιστές και την ακροαριστερά.
«Εάν ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος, ο στρατός θα διατηρήσει την τάξη στη χώρα επειδή θα του ζητηθεί να το κάνει», αναφέρει η επιστολή.
Μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον Απρίλιο διαπιστώνει ότι η πλειονότητα των Γάλλων πολιτών συμφωνεί πως η χώρα κατευθύνεται προς εμφύλιο πόλεμο.

Στο πλευρό των στρατιωτικών το 58%

Μια έρευνα της Harris Interactive διαπίστωσε ότι το 58% των ερωτηθέντων «υποστηρίζει τα λόγια των στρατιωτών».
Μια σαφής πλειοψηφία - 84% - δηλώνει ότι η βία αυξάνεται στην κοινωνία και το 73% πιστεύει πως η χώρα διαλύεται.
Σχεδόν τα τρία τέταρτα πιστεύουν ότι το «αντιρατσιστικό» κίνημα έχει τον αντίθετο αντίκτυπο και κάνει τις φυλετικές σχέσεις χειρότερες.
Σχεδόν οι μισοί (49%) πιστεύουν επίσης πως ο στρατός πρέπει να σταλεί για να καταλάβει προβληματικές περιοχές.

oui.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης