Διεθνή

Guterres (ΟΗΕ): Κίνδυνος ανεξέλεγκτης κρίσης στη Μέση Ανατολή

Guterres (ΟΗΕ): Κίνδυνος ανεξέλεγκτης κρίσης στη Μέση Ανατολή
«Οι συγκρούσεις πρέπει να σταματήσουν αμέσως», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ στο Συμβούλιο Ασφαλείας 

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή πρέπει να «σταματήσουν αμέσως», διότι κινδυνεύουν να «πυροδοτήσουν μια ανεξέλεγκτη κρίση ασφαλείας και ανθρωπιστική» στην περιοχή, προειδοποίησε την Κυριακή (16/5/2021) ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres, ανοίγοντας την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.
«Το αιματοκύλισμα συνεχίστηκε σήμερα.
Αυτός ο παράλογος κύκλος αιματοχυσίας, τρόμου και καταστροφής πρέπει να σταματήσει αμέσως», σημείωσε, κατά τη διάρκεια αυτής της τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή πολλών υπουργών.
Σύμφωνα με διπλωμάτες, μια δήλωση του Συμβουλίου αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης παράλληλα, όμως η στήριξη σε ένα κείμενο από τις ΗΠΑ, που το αρνούνται εδώ και μία εβδομάδα, παρέμενε αβέβαιη το πρωί.

Να σταματήσουν αμέσως οι συγκρούσεις

«Οι συγκρούσεις πρέπει να σταματήσουν αμέσως.
Οι ρουκέτες και οι όλμοι από τη μία πλευρά και οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί και τα πλήγματα του πυροβολικού από την άλλη πρέπει να σταματήσουν», είπε, επιπλέον, ο Guterres.
«Οι συγκρούσεις κινδυνεύουν να οδηγήσουν τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους σε ένα σπιράλ βίας με καταστροφικές συνέπειες για τις δύο κοινότητες και για ολόκληρη την περιοχή», συνέχισε.
Η βία μπορεί «να πυροδοτήσει μια ανεξέλεγκτη κρίση ασφαλείας και ανθρωπιστική και να ενθαρρύνει επιπλέον τον εξτρεμισμό, όχι μονάχα στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και στο Ισραήλ, αλλά στο σύνολο της περιοχής», τόνισε.
Είπε, επίσης, ότι τα Ηνωμένα Έθνη «δεσμεύουν ενεργά όλες τις πλευρές προς μια άμεση εκεχειρία» και τους ζητούν να «επιτρέψουν τις μεσολαβητικές προσπάθειες να ενταθούν και να επιτύχουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης