Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατά 3 δισεκ. πλουσιότερη έγινε η Melinda Gates αμέσως με την ανακοίνωση του διαζυγίου

Κατά 3 δισεκ. πλουσιότερη έγινε η Melinda Gates αμέσως με την ανακοίνωση του διαζυγίου
Η περιουσία των Gates ξεπερνά τον ετήσιο προϋπολογισμό του Μαρόκου, σύμφωνα με τους New York Times

Κατά 3 δισεκ δολάρια πλουσιότερη από την ημέρα που ανακοινώθηκε το διαζύγιό της με τον Bill Gates έγινε η Melinda Gates  σύμφωνα με το Bloomberg.
Η Cascade επενδυτική, μια εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Bill Gates για να διαχειρίζεται το προσωπικό χαρτοφυλάκιο των επενδύσεών του, μετέφερε κατ' εντολήν του, περίπου 2,24 εκατομμύρια μετοχές, αξίας 851 εκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία Deere & Co. στην Melinda Gates, αυξάνοντας το συνολικό ποσό χρημάτων στον λογαριασμό της κατά 3 δισεκατομμύρια δολάρια, από την ημέρα που ανακοινώθηκε το διαζύγιο, σύμφωνα με το πρακτορείο.
Αντίστοιχες κινήσεις ακολούθησαν, οι οποίες αφορούσαν σε μετοχές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Μεξικό, όπως η Cocacola, η Grupo Televisa και μετοχές αξίας 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Εθνικού Δικτύου Σιδηροδρόμων του Καναδά.

Bill: Ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας των ΗΠΑ

Η συμφωνία μεταφοράς περιουσιακών στοιχείων που ακολουθεί το διαζύγιο του Bill από την Melinda Gates, περιλαμβάνει ασύλληπτα ποσά που δεν έχουν απαντηθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν.
Άλλωστε πέραν των μετοχών και των χρηματικών ποσών που διαθέτει το πλουσιότερο ίσως ζευγάρι του πλανήτη, o Bill Gates είναι από μεγαλύτερος γαιοκτήμονας στις ΗΠΑ.
Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες εκτάρια γης, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού ράντσου του Μπάφαλο Bill στο Γουαόμινγκ, που θα τεθούν σε διαμοιρασμό εν όψει της οριστικοποίησης των περιουσιακών στοιχείων του ζευγαριού μετά το διαζύγιο.

Κοινοί λογαριασμοί δισεκατομμυρίων και πανάκριβα σπίτια

Ο Bill και η Melinda Gates διαθέτουν κοινούς λογαριασμούς δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετοχές εταιρειών ανά τον κόσμο, αλλά και πανάκριβα σπίτια και έργα αμύθητης αξίας όπως ένα από τα ιδιόχειρα τετράδια του Leonardo Da Vinci.
«Τα χρήματα και η ποικιλία των περιουσιακών στοιχείων που εμπεριέχονται σε αυτό το διαζύγιο ξεπερνούν τη φαντασία» αναφέρει ο δικηγόρος, David Aronson, ο οποίος έχει εκπροσωπήσει πλούσιες οικογένειες σε παρόμοιες περιπτώσεις.

NYT: Περιουσία ισχυρότερη από τον προϋπολογισμό του Μαρόκο

Οι New York Times ανέφεραν, πως η περιουσία του Bill και της Melinda Gates ξεπερνά τον ετήσιο οικονομικό προϋπολογισμό του Μαρόκο, ισούται με την αξία της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford, των ξενοδοχείων Marriot και του Twitter μαζί και είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από τα περιουσιακά στοιχεία του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.
Και σε όλα αυτά δεν υπολογίζει κανείς το ίδρυμα Bill και Melinda Gates που διαθέτει πόρους αξίας 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα φιλανθρωπικά ιδρύματα στον πλανήτη. Τα χρήματα αυτά βέβαια δεν μπορούν να μοιραστούν στα δύο, όπως τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία των Bill και Melinda Gates, οι οποίοι έχουν δηλώσει πως θα δωρίσουν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, με χρονικό ορίζοντα, ως το τέλος της ζωής τους.
Όπως έχει δημοσιευτεί υπάρχει συμφωνητικό σε περίπτωση διαζυγίου, όπως κάνουν πολλά ζευγάρια πριν καν... ερωτευτούν, ωστόσο οι λεπτομέρειες του παραμένουν άγνωστες.
Παρόλ'αυτά οι δικηγόροι του ζευγαριού σύμφωνα με φήμες, προσπαθούν να χωρίσουν τα περιουσιακά στοιχεία του, ήδη από το 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης