Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Εργαζόμαστε εντατικά για να τεθεί τέλος στον κύκλο της βίας στη Λωρίδα της Γάζας

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Εργαζόμαστε εντατικά για να τεθεί τέλος στον κύκλο της βίας στη Λωρίδα της Γάζας
«Να προστατεύσουν τους αμάχους και ειδικότερα τα παιδιά» κάλεσε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Antony Blinken
Σχετικά Άρθρα
Κάλεσε από κοινού Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους «να προστατεύσουν τους αμάχους και ειδικότερα τα παιδιά», o υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken, επαναλαμβάνοντας τη θέση ότι το Ισραήλ έχει, «ως δημοκρατία», ιδιαίτερη υποχρέωση στο θέμα αυτό, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021.
«Θα συνεχίσουμε τις εντατικές διπλωματικές προσπάθειες για να τεθεί τέλος στον κύκλο της βίας» και «είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε την υποστήριξή μας εάν οι πλευρές θελήσουν να επιτύχουν κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Κοπεγχάγη.

Επίθεση σε ΜΜΕ

Η Ουάσιγκτον ζήτησε από το Ισραήλ «διευκρινίσεις» σχετικά με την «δικαιολόγηση» της επίθεσης που κατέστρεψε το Σάββατο (15/5) στην Γάζα το κτίριο που στέγαζε τα γραφεία του Associated Press και άλλων διεθνών μέσων ενημέρωσης στη Γάζα.
Εμφανιζόμενος επιφυλακτικός, δήλωσε ότι προσωπικά δεν έχει δει στοιχεία που ενδεχομένως είχαν οι ισραηλινές αρχές και, κατά συνέπεια, δεν διατύπωσε επί του παρόντος άποψη για την νομιμότητα του ισραηλινού πλήγματος.

Ανησυχία

Ο Antony Blinken δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπισθεί τον εαυτό του, αλλά έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία το γεγονός ότι υγειονομικοί και δημοσιογράφοι απειλούνται, κυρίως μετά την επίθεση του Σαββάτου κατά του κτιριακού συγκροτήματος.
«Γενικότερα ισχύει και είναι πραγματικά σημαντικό ότι το Ισραήλ έχει ιδιαίτερη ευθύνη για την προστασία των αμάχων καθώς αμύνεται και αυτό περιλαμβάνει πλήρως τους δημοσιογράφους», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης