Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις φλόγες η Γάζα - Πράσινο φως από ΗΠΑ για πώληση όπλων στο Ισραήλ - Έξαλλος ο Εrdogan, κράτος τρομοκράτης το Ισραήλ

Στις φλόγες η Γάζα - Πράσινο φως από ΗΠΑ για πώληση όπλων στο Ισραήλ - Έξαλλος ο Εrdogan, κράτος τρομοκράτης το Ισραήλ

Στρατηγικούς στόχους στη Λωρίδα της Γάζας σφυροκοπεί το Ισραήλ, ρουκετοπόλεμος από Χαμάς

Σχετικά Άρθρα

Με τις συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων να εισέρχονται στη δεύτερη εβδομάδα και ενώ πυκνώνουν οι εκκλήσεις διεθνώς για κατάπαυση του πυρός, η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου, Joe Biden, ενέκρινε συμφωνία πώλησης κατευθυνόμενων όπλων ακριβείας, ύψους 735 εκατομμυρίων δολαρίων, στο Ισραήλ.
Το «πράσινο φως» της αμερικανικής κυβέρνησης προκάλεσε τη μήνι του Erdogan, που προέβη σε πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς κατά του Joe Biden, λέγοντας πως έχει βάψει τα χέρια του με αίμα.
Από τις μέχρι τώρα σφοδρές συγκρούσεις έχουν σκοτωθεί 145 άνθρωποι εκ των οποίων 41 παιδιά και έχουν τραματιστεί 1100 άτομα.


Σφυροκοπεί το Ισραήλ, ρουκετοπόλεμος από Χαμάς

Συνεχίζεται η κρίση στη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να σφυροκοπά τη Γάζα από αέρος.
Παράλληλα, οι Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν εκατοντάδες ρουκέτες κατά ισραηλινών πόλεων.
Ως φαίνεται, λοιπόν, οι προσπάθειες που γίνονται από τη διεθνή κοινότητα για κατάπαυση του πυρός στέφθησαν με πλήρη… αποτυχία, καθώς οι θανατηφόρες συγκρούσεις ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές συνεχίζονται.
Όπως μεταδίδει το Reuters, oι πυραυλικές επιθέσεις του Ισραήλ κατά πυκνοκατοικημένου παλαιστινιακού θύλακα είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανώτατου διοικητή της ισλαμικής Τζιχάντ.
Την ίδια στιγμή, καταστράφηκε ολοσχερώς επταώροφο κτίριο, το οποίο, όπως υποστηρίζουν οι ισραηλινές αρχές, χρησιμοποιούνταν ως προπύργιο της Χαμάς στη Γάζα.
Ακολούθησε καταιγισμός πυραυλικών επιθέσεων ως απάντηση στον θάνατο του διοικητή της ισλαμικής Τζιχάντ Hussam Abu Harbeed, με αποτέλεσμα οι ισραηλινή να αναζητήσουν ασφάλεια στα καταφύγια.
Οι παλαιστινιακές βόμβες έπληξαν μια εβραϊκή συναγωγή στην Ασκελόν και μια πολυκατοικία στην Άσντοντ.

Παρέμβαση Blinken

Εν μέσω των σκληρότερων εχθροπραξιών μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών τα τελευταία χρόνια, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Anthony Blinken, παρενέβη προτρέποντας αμφότερα τα μέρη να προστατέψουν κατ’ αρχάς τους αμάχους και κατόπιν να υπάρξει συνθηκολόγηση, προκειμένου να πάψουν οι εχθροπραξίες. 
Μιλώντας από την Κοπεγχάγη, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο Αnthony Blinken είπε στους δημοσιογράφους ότι ζήτησε από το Ισραήλ να «δικαιολογήσει» την επίθεση στο πολυόροφο κτίριο που στέγαζε τα γραφεία διεθνών ΜΜΕ, ιδίως του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα και του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Associated Press.
Ωστόσο, δεν δόθηκαν στοιχεία.

 

Οι διαμεσολαβητές της Ουάσιγκτον, της Αιγύπτου και του ΟΗΕ ενέτειναν τις διπλωματικές προσπάθειές τους ενώ η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα συγκληθεί την Πέμπτη 20 Μαΐου με θέμα την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή.
Αξιωματούχοι υγείας στη Γάζα εκτιμούν ότι ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων, ανέρχεται σε τουλάχιστον 204 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 58 παιδιών και 34 γυναικών.
Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών.
Οι εχθροπραξίες συνοδεύτηκαν από αύξηση βίας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, και από ταραχές στις οποίες ενεπλάκησαν Άραβες και Εβραίους εντός του Ισραήλ.
Εκτεταμένες συγκρούσεις έλαβαν χώρα και στις αραβοεβραϊκές συνοικίες.
«Τα παιδιά μου δεν μπορούν να κοιμηθούν τη νύχτα λόγω των βομβαρδισμών», δήλωσε η Umm Naeem, 50 ετών, μητέρα πέντε παιδιών.
Οι Παλαιστίνιοι συνεχίζουν τις επιθέσεις, με αποτέλεσμα επτά άνθρωποι να τραυματιστούν σε πυραυλική επίθεση στο Αστντόντ.
Νωρίτερα τη Δευτέρα 17 Μαΐου, το Ισραήλ βομβάρδισε υπόγειες σήραγγες που χρησιμοποιεί η Χαμάς.
Εννέα κατοικίες που ανήκαν σε υψηλόβαθμους διοικητές της Χαμάς στη Γάζα χτυπήθηκαν επίσης.
«Πρέπει να συνεχίσουμε τον πόλεμο μέχρι να υπάρξει κατάπαυση του πυρός» δήλωσε ο Osher Bugam, κάτοικος της παραθαλάσσιας πόλης Ασκελόν του Ισραήλ.

ΗΠΑ: Πώληση οπλικών συστημάτων ακριβείας στο Ισραήλ ενέκρινε η διακυβέρνηση Μπάιντεν

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου, Joe Biden, ενέκρινε συμφωνία πώλησης κατευθυνόμενων όπλων ακριβείας, ύψους 735 εκατομμυρίων δολαρίων, στο Ισραήλ. Κοινοβουλευτικές πηγές αναφέρουν ότι το Κογκρέσο δεν αναμένεται να αντιταχθεί στη συμφωνία, παρά την τρέχουσα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή και το ισραηλινό σφυροκόπημα στη Λωρίδα της Γάζας.
Όπως αποκάλυψε πρώτη η εφημερίδα Washington Post, πηγές από το Καπιτώλιο ανέφεραν ότι το Σώμα ενημερώθηκε επισήμως για την πρόθεση πώλησης των όπλων στις 5 Μαΐου ως είθισται πριν δοθεί τελική έγκριση σε ανάλογες συμφωνίες.
Ήταν μία εβδομάδα πριν ανοίξει ο νέος κύκλος βίας στη Μέση Ανατολή.
Βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας, μετά την επίσημη ενημέρωση ξεκινά περίοδος 15 ημερών κατά την οποία το Κογκρέσο έχει το δικαίωμα να εναντιωθεί στην πώληση -κάτι που δεν αναμένεται να γίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Η πώληση των βομβών JDAM της εταιρείας Boeing Co είχε θεωρηθεί υπόθεση ρουτίνας εκείνη την περίοδο, πριν ξεκινήσουν, την περασμένη εβδομάδα, οι σφοδρότερες συγκρούσεις των τελευταίων ετών στη Μέση Ανατολή.
Η δρομολογούμενη πώληση των οπλικών συστημάτων βρίσκει απέναντί μερίδα της νέας γενιάς Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων που εγείρουν ενστάσεις και αμφισβητούν πιο ανοιχτά την υποστήριξη της Ουάσινγκτον στην κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Μύδροι Erdogan: Έχεις βαμμένα τα χέρια σου με αίμα

Την ίδια ώρα σε ομιλία του από την Άγκυρα, ο Erdogan δήλωσε πως o Biden έχει «βαμμένα τα χέρια του με αίμα» για τις πολύνεκρες συγκρούσεις της τελευταίες εβδομάδας στη Γάζα
«Σήμερα είδαμε την υπογραφή του Biden σε μια σοβαρή συμφωνία για παροχή όπλων στο Ισραήλ.
(…) Κύριε Biden πήρες το μέρος των Αρμενίων στην αποκαλούμενη “Γενοκτονία”.
Τώρα δυστυχώς γράφεις ιστορία με τα αιματοβαμμένα χέρια σου, υποστηρίζοντας το Ισραήλ, το οποίο επιτίθεται στη Γάζα με δυσανάλογο τρόπο» είπε ο Erdogan.
«Μας αναγκάσατε να το πούμε αυτό. Δεν θα είμαστε σιωπηλοί και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας» πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος, συμπληρώνοντας:
«Το Ισραήλ είναι φονιάς των Παλαιστινίων όλων των ηλικιών».
Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «όσοι δεν μιλούν για την αιματοχυσία του κράτους – τρομοκράτη Ισραήλ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα έρθει μέρα που αυτό το αίμα θα πέσει πάνω τους».

 

 

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης