Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεδριάζουν μέσω τηλεδιάσκεψης οι ΥΠΕΞ της ΕΕ για την κρίση στη Μέση Ανατολή

Συνεδριάζουν μέσω τηλεδιάσκεψης οι ΥΠΕΞ της ΕΕ για την κρίση στη Μέση Ανατολή
Στο τραπέζι το πώς η ΕΕ μπορεί να συνδράμει στην αποκλιμάκωση της έντασης
Σχετικά Άρθρα

Συνεδριάζουν σήμερα Τρίτη 18/5 στις 15.00 (ώρα Ελλάδας) μέσω τηλεδιάσκεψης οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ με θέμα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.
Στο τραπέζι των Ευρωπαίων Υπουργών Εξωτερικών θα τεθεί «η κλιμάκωση της βίας στην Γάζα, γύρω από την Γάζα, το Ισραήλ και τα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη για να συζητηθεί πώς μπορεί καλύτερα η ΕΕ να συνδράμει έτσι ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση των εντάσεων και να σταματήσει η τρέχουσα βία».
Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Josep Borrell είχε υπογραμμίσει ότι «η ΕΕ συμμετέχει ενεργά στις διπλωματικές προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της βίας».
Επιπροσθέτως, την περασμένη εβδομάδα ο Borrell είχε επαφές με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Mahmoud Abbas και τον Ισραηλινό Υπουργό Εξωτερικών Gabi Askenazy, ενώ αντάλλαξε απόψεις με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Sameh Shoukry, τον Ιορδανό ομόλογό του Ayman Safadi και τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu.
Όπως έχει τονίσει ο Ύπατος Εκπρόσωπος, «η προτεραιότητα και το μήνυμα της ΕΕ σε αυτό το πλαίσιο παραμένουν σαφή: η βία πρέπει να σταματήσει τώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης