Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Πάνω από 200 εκατ. εμβολιασμοί κατά covid – Πλήρως εμβολιασμένο το 12% των Ευρωπαίων

ΕΕ: Πάνω από 200 εκατ. εμβολιασμοί κατά covid – Πλήρως εμβολιασμένο το 12% των Ευρωπαίων
Πρωταθλήτρια η Μάλτα, υστερεί η Βουλγαρία

Περισσότερες από 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων έχουν γίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με το 12% των Ευρωπαίων - περίπου 53 εκατομμύρια - να θεωρείται πως έχει εμβολιαστεί πλήρως.
Συγκεκριμένα, εκτιμάται πως τουλάχιστον 200,11 εκατ. δόσεις έχουν χορηγηθεί σε περίπου 148 εκατ. ανθρώπους στα 27 κράτη-μέλη, δηλαδή στο 33,2% του πληθυσμού της ΕΕ.
Περίπου 53 εκατ. άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί πλήρως (και με τις δύο δόσεις που απαιτούνται ή με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson), σχεδόν δηλαδή το 12% του πληθυσμού.
Πρωταθλήτρια είναι η Μάλτα, η οποία έχει εμβολιάσει πλήρως το 32,5% του πληθυσμού της ενώ στην τελευταία θέση είναι η Βουλγαρία, όπου μόλις το 10,2% των κατοίκων της έχουν λάβει μία δόση εμβολίου ενώ το 6% έχει εμβολιαστεί πλήρως.
Στη Γαλλία έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση το 30,6% του πληθυσμού, στη Γερμανία το 36,8%, όταν για παράδειγμα στη Μ. Βρετανία το αντίστοιχο ποσοστό είναι πάνω από 54%.
Η ΕΕ, βασικό κέντρο της παγκόσμιας παραγωγής εμβολίων, έχει εξαγάγει σχεδόν όσες δόσεις εμβολίων κατά της Covid, που παρασκευάζονται στο έδαφός της, όσες έχει κρατήσει για τις δικές της ανάγκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης