Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ποινική και όχι αστική η έρευνα για τον επιχειρηματικό όμιλο του Donald Trump

ΗΠΑ: Ποινική και όχι αστική η έρευνα για τον επιχειρηματικό όμιλο του Donald Trump
Εισαγγελέας διενεργεί έρευνα για τις επιχειρηματικές δοσοληψίες του Trump πριν γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Ποινική και όχι αστική είναι πλέον η έρευνα που διεξάγουν οι εισαγγελικές αρχές της Πολιτείας της Νέας Υόρκης για τον επιχειρηματικό όμιλο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump.
Η έρευνα εξετάζει τις επιχειρηματικές δοσοληψίες που είχε ο Trump πριν αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ.
«Ενημερώσαμε τον Trump Organization ότι η έρευνά μας (...) δεν είναι πλέον αποκλειστικά αστικής φύσης.
Πλέον διενεργούμε ενεργά έρευνα ποινικής φύσης σε βάρος του Trump Organization, σε συνεργασία με τον εισαγγελέα του Μανχάταν» τόνισε ο Fabien Levy, εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης.
Η έρευνα εξετάζει «πιθανόν εκτεταμένη και παρατεταμένη εγκληματική συμπεριφορά» από πλευράς του ομίλου Trump, όπως φορολογική και ασφαλιστική απάτη και παραχάραξη εγγράφων της επιχείρησης.
Ο εισαγγελέας του Μανχάταν Cyrus Vance διενεργεί εδώ και δύο χρόνια έρευνα για τις επιχειρηματικές δοσοληψίες, η οποία είχε αρχίσει όταν ο πρώην δικηγόρος και εξ απορρήτων συνεργάτης του Trump, ο Michael Cohen, αποκαλύφθηκε πως είχε πληρώσει πριν από τις εκλογές του 2016 δύο γυναίκες που έλεγαν πως είχαν σεξουαλικές συνευρέσεις με τον μεγιστάνα για να εξαγοραστεί η σιωπή τους.
Η έρευνα αυτή επιταχύνθηκε αφού ο Trump έχασε τον Νοέμβριο τις προεδρικές εκλογές από τον Δημοκρατικό διάδοχό του Joe Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης