Τελευταία Νέα
Διεθνή

BoJ: «Σήμα» Kuroda για την επέκταση των μέτρων στήριξης λόγω πανδημίας

BoJ: «Σήμα» Kuroda για την επέκταση των μέτρων στήριξης λόγω πανδημίας
Ο Kuroda δήλωσε ότι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο παραμένει σε πορεία προς την ανάκαμψη
Σχετικά Άρθρα
Η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα εξετάσει το ενδεχόμενο να επεκτείνει το πρόγραμμα στήριξης λόγω πανδημίας, πέραν του Σεπτεμβρίου, εάν είναι απαραίτητο, δήλωσε ο διοικητής Haruhiko Kuroda καθώς η χώρα με την άνοδο των κρουσμάτων COVID-19 που πλήττει την οικονομία.
Ο Kuroda δήλωσε ότι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο παραμένει σε πορεία προς την ανάκαμψη, καθώς οι ισχυρές εξαγωγές και τα εταιρικά κέρδη αντισταθμίζουν ορισμένες από τις ζημίες της πανδημίας στην κατανάλωση.
Ωστόσο, προειδοποίησε ότι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με τον ρυθμό διάθεσης εμβολίων, γεγονός που θα μπορούσε να πλήξει την οικονομία.
«Προς το παρόν, οι κίνδυνοι για τις οικονομικές προοπτικές της Ιαπωνίας παρακάμπτονται», δήλωσε ο Kuroda, όπως μεταδίδει το Reuters.
«Λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο της πανδημίας, θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να επεκτείνουμε περαιτέρω την προθεσμία για τα μέτρα της Bank of Japan», τόνισε.
H Tράπεζα της Ιαπωνίας αύξησε πέρυσι τις αγορές περιουσιακών στοιχείων και θέσπισε ένα πρόγραμμα δανεισμού που στοχεύει στη διοχέτευση ρευστότητας σε μικρές επιχειρήσεις με μετρητά για να μετριάσει το πλήγμα από την κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης