Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Ακόμη 77 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά το ναυάγιο λόγω του ισχυρού κυκλώνα

Ινδία: Ακόμη 77 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά το ναυάγιο λόγω του ισχυρού κυκλώνα
Ο κυκλώνας Τοκάτε, ανάγκασε περισσότερους από 200.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, έπληξε τη Δευτέρα το κρατίδιο Γκουτζαράτ με ριπές ανέμου που έφταναν τα 185 χιλιόμετρα την ώρα
Τουλάχιστον 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το πέρασμα του κυκλώνα Τοκάτε από τη δυτική Ινδία χθες Τρίτη 18/5/2021, ενώ πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας εξακολουθούν να αναζητούν στα ανοικτά του Μουμπάι 77 ανθρώπους που αγνοούνται μετά τη βύθιση του πλοίου στο οποίο επέβαιναν.
Το πλοίο μετέφερε 261 εργαζόμενους από την πετρελαιοπηγή Bombay High στα ανοικτά του Μουμπάι, όπου βρίσκονται οι μεγαλύτερες υπεράκτιες πετρελαϊκές πλατφόρμες της Ινδίας, και βυθίστηκε εν μέρει τη Δευτέρα.
Συνολικά 184 άνθρωποι έχουν διασωθεί από το πλοίο P305 «υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες», όπως διευκρίνισε το Πολεμικό Ναυτικό στο Twitter. Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται με τρία πλοία και ένα αεροσκάφος να εξακολουθούν να αναζητούν τυχόν επιζώντες. Εξάλλου ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού κατάφεραν να διασώσουν 137 ανθρώπους που επέβαιναν σε άλλο πλοίο στην περιοχή.
Ο Ινδός πρωθυπουργός αναμένεται να πετάξει πάνω από τις περιοχές που επλήγησαν από τον κυκλώνα στο κρατίδιο Γκουτζαράτ, γενέτειρά του.
Ο κυκλώνας Τοκάτε, που ανάγκασε περισσότερους από 200.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, έπληξε τη Δευτέρα το κρατίδιο Γκουτζαράτ με ριπές ανέμου που έφταναν τα 185 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με την ινδική μετεωρολογική υπηρεσία.
Επτά νέοι νεκροί εντοπίστηκαν, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμό των θυμάτων να φτάσει τους 33. Οι περισσότεροι σκοτώθηκαν από την κατάρρευση τοίχων ή σπιτιών, σύμφωνα με τον επικεφαλής της κυβέρνησης του Γκουτζαράτ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης