Τελευταία Νέα
Διεθνή

Leyen (Κομισιόν): Περάσαμε τους 200 εκατ. εμβολιασμούς – Εφικτός ο στόχος για ανοσία του 70% έως τον Ιούλιο

Leyen (Κομισιόν): Περάσαμε τους 200 εκατ. εμβολιασμούς – Εφικτός ο στόχος για ανοσία του 70% έως τον Ιούλιο
Για περιορισμούς στις εξαγωγές εμβολίων κάνει λόγο η ΕΕ
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η ΕΕ ξεπέρασε τους 200 εκατομμύρια εμβολιασμούς διατύπωσε η επικεφαλής της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, η οποία υποστήριξε ότι είναι εφικτός ο στόχος για ανοσία του 70% των ενήλικων Ευρωπαίων έως στα τέλη Ιουλίου.
«Σήμερα, περάσαμε τα 200 εκατ εμβολιασμούς στην ΕΕ.
Είμαστε σε καλό δρόμο για να επιτύχουμε τον στόχο μας: να παραδοθούν αρκετές δόσεις για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ έως τον Ιούλιο.
Ο εμβολιασμός θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε την πανδημία» ανέφερε η επικεφαλής της Κομισιόν.

Το σχέδιο

Σημειώνεται πως σήμερα Τετάρτη 19/5 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε ένα σχέδιο που πιστεύει ότι θα ενισχύσει την παραγωγή και τη διαθεσιμότητα εμβολίων κατά της COVID-19 με πιο αποτελεσματικό τρόπο από την προτεινόμενη άρση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ.
Όπως αναφέρεται, το σχέδιο αυτό αναμένεται να επικεντρωθεί σε περιορισμούς στις εξαγωγές, σε δεσμεύσεις από τις εταιρίες ανάπτυξης εμβολίων και στη χρήση των υφιστάμενων κανόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis αφού υποστήριξε ότι «η καθολική και δίκαιη πρόσβαση σε εμβόλια και θεραπείες πρέπει να είναι η υπ’ αριθμόν 1 προτεραιότητα της παγκόσμιας κοινότητας», τόνισε ότι «το σχέδιο της ΕΕ έχει τρία στοιχεία».
«Οι περιορισμοί στις εξαγωγές πρέπει να διατηρηθούν στο ελάχιστο» είπε ο Dombrovskis, τονίζοντας ότι η ΕΕ είχε εξαγάγει τα μισά από τα εμβόλια που έχουν παραχθεί σε ευρωπαϊκές χώρες.
«Ο μοναδικός, πλέον αποτελεσματικός τρόπος για να επιτευχθεί η οικουμενική πρόσβαση είναι η αύξηση της παραγωγής, ο ευρύτερος και ταχύτερος διαμοιρασμός των εμβολίων καθώς και το να γίνουν τα σκευάσματα αυτά προσιτά από οικονομικής άποψης» είπε ο Dombrovskis.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης