Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Εποικοδομητική η συζήτηση με τον Blinken – Καμία νύξη για συνάντηση Biden - Putin

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Εποικοδομητική η συζήτηση με τον Blinken – Καμία νύξη για συνάντηση Biden - Putin
Θέλουμε μια προβλέψιμη και ασφαλή σχέση με τη Ρωσία υποστήριξε ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ
Σχετικά Άρθρα

Εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση και τη συζήτηση που είχε με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Antony Blinken ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrov.
«Η συζήτηση μου φάνηκε εποικοδομητική.
Η Ρωσία και οι ΗΠΑ κατανοούν την ανάγκη να ξεπεραστεί η αφύσικη κατάσταση στις διμερείς σχέσεις που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια, με σωρεία απελάσεων, κυρώσεων και αντιποίνων.
Έχουμε πολλά προβλήματα, είναι δύσκολο να επιλυθούν, αλλά σημείωσα ότι ο Antony Blinken θέλει να γίνει αυτό.
Είμαστε επίσης έτοιμοι γι’ αυτό» ανέφερε σε δηλώσεις του με το πέρας της συνάντησης στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου για την Αρκτική που πραγματοποιείται στην Ισλανδία ο Lavrov, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι πρόεδροι των δύο κρατών θα βρουν τρόπους για να υπάρξει βελτίωση των σχέσεων.
Πάντως και παρά την αισιοδοξία του Lavrov, αυτός δεν έκανε καμία νύξη για επικείμενη συνάντηση των προέδρων Joe Biden και Vladimir Putin.

Blinken: Η διμερής συνεργασία θα κάνει πιο ασφαλή τον κόσμο

Καμία νύξη δεν έγινε για το ενδεχόμενο αυτό ούτε στην ανακοίνωση που εξέδωσε το State Department.
O Blinken φέρεται να υποστήριξε πως η συνεργασία των δύο κρατών θα έκανε τον κόσμο πιο ασφαλή, αν και έσπευσε να σημειώσει πως η Ουάσινγκτον θα «αντιδράσει» αν η Μόσχα συμπεριφερθεί με «επιθετικό» τρόπο.
Επιπλέον, ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι ο Joe Biden θέλει «μια προβλέψιμη, σταθερή σχέση με τη Ρωσία», ότι οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής, την αντιμετώπιση του προγράμματος πυρηνικής ενέργειας του Ιράν και των προγραμμάτων παραγωγής πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας, καθώς και στην προσπάθεια να τερματιστεί ο πόλεμος στο Αφγανιστάν.
«Η διμερής συνεργασία θεωρούμε πως θα ήταν καλή για τον λαό μας, καλή για τον ρωσικό λαό και για τον κόσμο» είπε ο Blinken.
Κατά τη συνάντηση ο Blinken φέρεται να ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι δύο Αμερικάνοι πολίτες που κρατούνται στη Ρωσία, εξέφρασε ανησυχία για την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων γύρω από και μέσα στην Ουκρανία, καθώς και για την κατάσταση της υγείας του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Alexei Navalny.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης