Τελευταία Νέα
Διεθνή

(Ξανά)σορτάρει στο Λονδίνο ο Soros... με κριτήριο τις μετοχές που ανταγωνίζεται η βρετανική κυβέρνηση!

(Ξανά)σορτάρει στο Λονδίνο ο Soros... με κριτήριο τις μετοχές που ανταγωνίζεται η βρετανική κυβέρνηση!
Όταν ο δυνητικός ανταγωνιστής σας είναι το κράτος, η απειλή μπορεί να είναι σχεδόν υπαρξιακ, αναφέρει ο Soros
Στον τόπο του... εγκλήματος φαίνεται ότι επιστρέφει ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής George Soros, καθώς έχει ανοίξει short θέσεις σε μια βρετανική εταιρεία ψηφιακών κρατήσεων ταξιδιών μέσω του βραχίονα του Soros Fund Management, του SFM UK Management.
Οι μετοχές της Trainline μειώθηκαν κατά 21%, με τους επενδυτές να εγκαταλείπουν την μετοχή μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι θα δημιουργηθεί ένας νέος κρατικός οργανισμός με σκοπό την απλοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας.
Η SFM UK Management LLP, η βρετανική μονάδα της Soros Fund Management, έχει μια μικρή θέση έναντι του αποθέματος, το οποίο αυξήθηκε σταθερά κατά το Μάρτιο.

Κριτήριο η κυβερνητική πολιτική

Σύμφωνα με τις κατά καιρούς δηλώσεις του επικεφαλής του Soros Fund, οι επιχειρήσεις που δέχονται τον αναγωνισμό μιας κυβέρνησης συνήθως χάνουν.
Και ο λόγος είναι ότι μια κυβέρνηση έχει τη δύναμη να νομοθετεί, ουσιαστικά αλλάζοντας τους όρους του ανταγωνισμού.
«Όταν υπάρχουν περιορισμένα εμπόδια στην δραστηριότητα μιας επιχείρησης, υπάρχουν πάντα κίνδυνοι, καθώς ο σιδηροδρομικός πωλητής εισιτηρίων Trainline επαναπροσδιορίζει σήμερα το κόστος του.
«Όταν ο δυνητικός ανταγωνιστής σας είναι το κράτος, η απειλή μπορεί να είναι σχεδόν υπαρξιακή και οι σαρωτικές αλλαγές στο σιδηροδρομικό δίκτυο του Ηνωμένου Βασιλείου που έχουν ανακοινωθεί περιέχουν μια σημαντική λεπτομέρεια που είναι δυνητικά καταστροφική για το επιχειρηματικό μοντέλο της Trainline», ανέφερε η Soros Fund Management.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης