Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία - Υπόθεση BBC: Οι γιοι της Νταϊάνα ασκούν δριμεία επίθεση στο δίκτυο μετά την αποκάλυψη για τη συνέντευξη

Βρετανία - Υπόθεση BBC: Οι γιοι της Νταϊάνα ασκούν δριμεία επίθεση στο δίκτυο μετά την αποκάλυψη για τη συνέντευξη
Ο πρωθυπουργός Johnson δήλωσε: Προφανώς με ανησυχεί το πόρισμα της έκθεσης του Λόρδου Ντάισον

Η βρετανική κυβέρνηση δεσμεύτηκε σήμερα να εξετάσει πώς διοικούνταν το BBC έπειτα από την αποκάλυψη ότι εν γνώσει του το δίκτυο πήρε συνέντευξη το 1995 από την πριγκίπισσα Νταϊάνα χρησιμοποιώντας παραποιημένα έγγραφα και στοιχεία, γεγονός που έπληξε τότε τόσο τη σχέση της με τον πρίγκιπα Κάρολο όσο και την εικόνα της βασιλικής οικογένειας εν γένει, αλλά και μετά την άνευ προηγουμένου κριτική που δέχτηκε από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, τον πρωτότοκο γιo της Νταϊάνα, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας εκφράζει την «ανησυχία» του.

Η συνέντευξη της Νταϊάνα στον δημοσιογράφο Bashir (ενώ είχε ήδη χωρίσει από τον πρίγκιπα Κάρολο) είχε συνταράξει και τον βασιλικό οίκο και την κοινωνία, η οποία άκουσε τη δημοφιλέστατη πριγκίπισσα να δηλώνει ότι «στον γάμο αυτόν είμαστε τρεις» (εννοώντας την Καμίλα, την οποία στη συνέχεια ο Κάρολος παντρεύτηκε).

Χθες το βράδυ ανεξάρτητη επιτροπή ελέγχου επιβεβαίωσε αυτό που εδώ και καιρό φημολογούνταν, ότι δηλαδή ο Bashir προσέγγισε τον αδελφό της Νταϊάνα για να εξασφαλίσει τη συνέντευξη χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία και έγγραφα προς ίδιον όφελος, και το ΒΒC όχι μόνο έμαθε για την εξαπάτηση του Spencer, αλλά και το συγκάλυπτε επί σειρά ετών.

Το πόρισμα της επιτροπής, της οποίας ηγήθηκε ο πρώην ανώτερος δικαστής Τζον Ντάισον, ανέφερε ότι ο Μπασίρ δεν τήρησε τον κώδικα δεοντολογίας του ΒΒC και κυρίως ότι η μια μετά την άλλη οι διοικήσεις του ραδιοτηλεοπτικού γίγαντα της Βρετανίας γνώριζαν το σκάνδαλο και το συγκάλυπταν.

Ο πρωθυπουργός Johnson δήλωσε σήμερα: «Προφανώς με ανησυχεί το πόρισμα της έκθεσης του Λόρδου Ντάισον. Μπορώ απλώς να φανταστώ πώς αισθάνεται η βασιλική οικογένεια και ελπίζω ότι το BBC θα λάβει κάθε δυνατό μέτρο για να διασφαλίσει ότι τίποτα τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί».

Από την πλευρά του, σε μια δριμεία ανακοίνωσή του ο 38χρονος σήμερα πρίγκιπας Ουίλιαμ χαρακτηρίζει «δόλιο» τον τρόπο με τον οποίο διενεργήθηκε η συνέντευξη.

«Μας προκαλεί απερίγραπτη θλίψη το ότι μαθαίνουμε πως οι αποτυχίες του BBC συνέβαλαν σημαντικά στον φόβο της, στη μανία καταδίωξης και στην απομόνωση που θυμάμαι από εκείνα τα τελευταία χρόνια μαζί της» ανέφερε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Ο μικρότερος αδελφός του, ο πρίγκιπας Χάρι, δήλωσε ότι η συνέντευξη εντάσσεται σε μια σειρά από ανήθικες πρακτικές που τελικά στοίχισαν τη ζωή στη μητέρα του.

«Η μητέρα μας έχασε τη ζωή της εξαιτίας αυτού και τίποτα δεν έχει αλλάξει» ανέφερε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης