Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden (πρόεδρος ΗΠΑ): Η λύση των δύο κρατών η «μόνη απάντηση» στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση

Biden (πρόεδρος ΗΠΑ): Η λύση των δύο κρατών η «μόνη απάντηση» στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση
Ο Biden ανακοίνωσε την πρόθεσή του να συγκεντρώσει μια «σημαντική» οικονομική βοήθεια με τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας για την «ανοικοδόμηση της Γάζας».

Η λύση των δύο κρατών είναι η «μόνη δυνατή απάντηση» στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, J. Biden.
Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε στις 21/5 ότι το Δημοκρατικό του κόμμα εξακολουθεί να στηρίζει το Ισραήλ, αλλά και πως ο ίδιος προσεύχεται ότι θα τηρηθεί η εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Hamas.
«Δεν έχει αλλάξει τίποτε στη δέσμευσή μου για την ασφάλεια του Ισραήλ, τελεία και παύλα. Καμία αλλαγή απολύτως», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Moon Jae-in .
«Η αλλαγή είναι ότι εξακολουθούμε να χρειαζόμαστε μια λύση δύο κρατών. Είναι η μόνη λύση», πρόσθεσε.

Οικονομική βοήθεια για ανοικοδόμηση της Γάζας

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να συγκεντρώσει μια «σημαντική» οικονομική βοήθεια με τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας για την «ανοικοδόμηση της Γάζας».
Ο Biden , του οποίου η κυβέρνηση εργάστηκε παρασκηνιακά για μέρες ώστε να επιτευχθεί μια εκεχειρία, δήλωσε ότι η οικονομική βοήθεια στην περιοχή θα διανεμηθεί σε συντονισμό με την Παλαιστινιακή Αρχή - αντίπαλο της Hamas στη Δυτική Όχθη - για να διασφαλιστεί ότι η Hamas δεν θα είναι σε θέση να ανανεώσει το στρατιωτικό της οπλοστάσιο .
«Έκανα γνωστό στους Ισραηλινούς ότι θεωρώ πολύ σημαντικό να τερματίσουν αυτές τις συγκρούσεις στην Ιερουσαλήμ μεταξύ κοινοτήτων που είναι έργο εξτρεμιστών και των δυο πλευρών», τόνισε ο Biden.
Υπογράμμισε ακόμη πως είναι επιτακτική ανάγκη να διασφαλιστεί η ασφάλεια για τους Παλαιστινίους στη Δυτική Όχθη και να βοηθηθεί ο λαός της Γάζας. Πρόσθεσε ότι θα επιμείνει ότι οι Ισραηλινοί πολίτες - και Άραβες και Εβραίοι - πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα, αλλά και ότι οι Παλαιστίνιοι πρέπει επίσης να αναγνωρίσουν το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει.
«Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: έως ότου η περιοχή δηλώσει κατηγορηματικά ότι αναγνωρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει ως ένα ανεξάρτητο εβραϊκό κράτος, δεν θα υπάρξει ειρήνη», δήλωσε.
Ο ίδιος αρνήθηκε να συζητήσει για τις πρόσφατες συνομιλίες που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι πιστεύει ότι ο Ισραηλινός ηγέτης θα τηρήσει την εκεχειρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης