Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θεοχάρης (Υπ. Τουρισμού): Η υγειονομική ασφάλεια των τουριστών και η ποιότητα του προορισμού, προτεραιότητα για την Ελλάδα

Θεοχάρης (Υπ. Τουρισμού): Η υγειονομική ασφάλεια των τουριστών και η ποιότητα του προορισμού, προτεραιότητα για την Ελλάδα

Η Αθήνα επικεντρώνεται αυτό το καλοκαίρι στην ποιότητα του προορισμού, «όχι στον αριθμό» τον επισκεπτών, εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης

Σχετικά Άρθρα

Η Ελλάδα, η οποία έχει υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό που θα επιτρέψει τα ταξίδια, τονίζει πως θέτει ως προτεραιότητα την υγειονομική ασφάλεια των τουριστών, οι οποίοι πριν από την πανδημία της Covid-19 εξασφάλιζαν το ένα πέμπτο του ΑΕΠ της χώρας.
Η Αθήνα επικεντρώνεται αυτό το καλοκαίρι στην ποιότητα του προορισμού, «όχι στον αριθμό» τον επισκεπτών, εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, υπερασπιζόμενος την επιλογή να εμβολιασθεί κατά προτεραιότητα ο πληθυσμός των νησιών και μια προσέγγιση βασισμένη στη «διαχείριση των κινδύνων» ώστε να αποφευχθούν τα εισαγόμενα κρούσματα, η οποία όμως δεν αποκλείει την προσφυγή σε νέα lockdown, αν η κατάσταση το απαιτήσει.
Ερώτηση: Ποιές είναι οι φιλοδοξίες σας για το καλοκαίρι όσον αφορά τον αριθμό των τουριστών;
Χάρης Θεοχάρης: Το σημαντικό για μας πέρυσι δεν ήταν ο αριθμός των επισκεπτών και δεν είναι και φέτος.
Το σημαντικό είναι η ποιότητα του εμπορικού σήματος της Ελλάδας, να ενεργήσουμε με τρόπο ώστε όλοι να καταλάβουν πως παίρνουμε στα σοβαρά την υγειονομική ασφάλεια, πως νοιαζόμαστε για την ευημερία των ανθρώπων και πως δεν ανοίγουμε τα σύνορά μας χωρίς πρωτόκολλα.
Πέρυσι ο αριθμός των τουριστών μειώθηκε κατά 75% σε σχέση με το 2019, φέτος θα πάει καλύτερα, όμως ξέρουμε προφανώς πως το 2021 δεν θα είναι παρά ένα στάδιο στα χρόνια που θα είναι απαραίτητα για να ξαναφτάσουμε στο επίπεδο του 2019.
Εγκαθιδρύσαμε ένα σύστημα (αφίξεων στα σύνορα) πολύ ψηφιοποιημένο για να αποφύγουμε κάθε πρόβλημα.
Πέρυσι ήμασταν η πρώτη χώρα που έθεσε σε εφαρμογή ψηφιακά έντυπα εντοπισμού ταξιδιωτών, φέτος καταφέραμε να λειάνουμε και να αριστοποιήσουμε αυτό το σύστημα, πιστεύουμε πως η διαδικασία θα έχει ακόμη καλύτερη ροή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης