Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Έρευνα στην Google για καταχρηστική χρήση των προσωπικών δεδομένων

Γερμανία:  Έρευνα στην Google για καταχρηστική χρήση των προσωπικών δεδομένων
Η έρευνα θα επικεντρωθεί στο εάν ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός προσφέρει αρκετές επιλογές στους χρήστες για το πώς χρησιμοποιεί τα δεδομένα τους στις διάφορες ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρει
Σχετικά Άρθρα

 Νέα έρευνα με αντικείμενο τη χρήση των προσωπικών δεδομένων από τους τεχνολογικούς κολοσσούς λαμβάνει χώρα, αυτή τη φορά στη Γερμανία όπου οι ρυθμιστικές αρχές εξετάζουν αν η Google Γερμανίας, η Google Ιρλανδίας και η μητρική Alphabet κάνουν κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης την οποία κατέχουν στις αγορές που δραστηριοποιούνται, με τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τα δεδομένα από τους χρήστες τους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 25 Μαΐου 2021.

Επιλογές

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρμόδιου ομοσπονδιακού γραφείου για θέματα ανταγωνισμού, η έρευνα θα επικεντρωθεί στο εάν ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός, προσφέρει αρκετές επιλογές στους χρήστες για το πώς χρησιμοποιεί τα δεδομένα τους στο πλαίσιο των διαφόρων υπηρεσιών που προσφέρει.
Σε αυτό το πλαίσιο θα εξετάσει σε οι υπηρεσίες όπως η μηχανή αναζήτησης, το YouTube, το Google Maps, το λειτουργικό για κινητές συσκευές Android και το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο Google Chrome, εδραιώνεται με καταχρηστικές πρακτικές η κυριαρχία του «ψηφιακού γίγαντα».

Επιχειρηματικό μοντέλο

«Το επιχειρηματικό μοντέλο της Google ουσιαστικά βασίζεται στην επεξεργασία των δεδομένων των χρηστών της», δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής ρυθμιστικής αρχής Andreas Mount.
«Θα εξετάσουμε πολύ προσεκτικά τους όρους με τους οποίους τα δεδομένα των χρηστών καθίστανται αντικείμενο επεξεργασίας.
Το κύριο ερώτημα είναι αν οι καταναλωτές έχουν επιλογές αναφορικά με τη χρήση των δεδομένων από τη Google και αν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες της», προσθέτει.

Οι αρμοδιότητες της αρχής

Η συγκεκριμένη ρυθμιστική αρχή μετά την πρόσφατη αναθεώρηση των νόμων περί ανταγωνισμού στη Γερμανία, έχει πλέον αναβαθμισμένες αρμοδιότητες, τις οποίες και έχει χρησιμοποιήσει προκειμένου να διεξάγει έρευνες για το Facebook και την Amazon, για τον ίδιο λόγο.
Από τη μεριά της η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία απαντά στις μομφές για καταχρηστική θέση ότι οι χρήστες χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της επειδή το επιθυμούν και όχι επειδή είναι αναγκασμένοι να το κάνουν ή επειδή δεν έχουν τη δυνατότητα να βρουν εναλλακτικές υπηρεσίες.

Συμμόρφωση

«Παρέχουμε στους χρήστες έλεγχο στο πως χρησιμοποιούνται οι πληροφορίες που τους αφορούν, ενώ παράλληλα περιορίζουμε τη χρήση αυτών των προσωπικών πληροφοριών», τόνισε ο εκπρόσωπος της Google, Ralph Bremer, προσθέτοντας ότι η εταιρεία είναι διατεθειμένη να παράσχει κάθε βοήθεια στις ρυθμιστικές αρχές στην έρευνά τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης