Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Συναγερμός στο Λευκό Οίκο για την αύξηση του κόστους στέγασης – Φόβοι για τον πληθωρισμό

ΗΠΑ: Συναγερμός στο Λευκό Οίκο για την αύξηση του κόστους στέγασης – Φόβοι για τον πληθωρισμό

Καθώς τείνει να καθιερωθεί σε πολλούς τομείς η μερική εξ αποστάσεως εργασία, προκαλείται μεγάλη ζήτηση για κατοικίες ειδικά εκτός των μεγάλων πόλεων

Σχετικά Άρθρα

Tις έντονες ανησυχίες της για τις ολοένα και αυξανόμενες τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ εκδήλωσε η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Joe Biden, με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Jen Psaki να αναφέρει ότι το κόστος στέγης παρακολουθείται στενά καθώς υπάρχουν φόβοι ότι σταδιακά καθίσταται απρόσιτη η αγορά στέγης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 25 Μαΐου 2021.
«Η αύξηση των τιμών στέγης μας προκαλεί ανησυχίες ως προς τη διαθεσιμότητα αλλά και την πρόσβαση στη συγκεκριμένη αγορά.
Αναγνωρίζουμε την ανάγκη για την αύξηση της προσφοράς σε νέες κατοικίες και ειδικά σε αυτές που μπορούν να αγοραστούν από το μέσο Αμερικανό», ανέφερε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Jen Psaki.

Εξ αποστάσεως εργασία

Οι τιμές στέγης αυξάνονται ραγδαία σε ολόκληρη την χώρα, καθώς τείνει να καθιερωθεί σε πολλούς τομείς η μερική εξ αποστάσεως εργασία, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ζήτηση για κατοικίες ειδικά εκτός των μεγάλων πόλεων.

Πρώτες ύλες

Η αύξηση των τιμών συμπίπτει με την άνοδο των πρώτων υλών, όπως ξυλεία, εξέλιξη η οποία σε συνδυασμό με τις πληθωριστικές πιέσεις υπονομεύει τη δυναμική ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.
Η Jen Psaki έκανε λόγο για ζήτημα «προσφοράς και ζήτησης» που ευθύνεται για την άνοδο των τιμών.
Πιστώσεις για ανακαινίσεις
Τα τελευταία στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα με βάση το δείκτη S&P CoreLogic Case-Shiller, έδειξαν ότι οι τιμές στέγης αυξήθηκαν 13% στη διάρκεια του έτους έως τα τέλη Μαρτίου, στη μεγαλύτερη αύξηση από το Δεκέμβριο του 2005.
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δεν ανέφερε κανένα νέο μέρο για τη συγκράτηση των τιμών, επαναλαμβάνοντας μόνο την πρόταση του Biden για χορήγηση νέων πιστώσεων για την ανακαίνιση των μονοκατοικιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης