Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu (Ισραήλ): Υποκριτικές οι αναφορές της Γαλλία για κίνδυνο apartheid

Netanyahu (Ισραήλ): Υποκριτικές οι αναφορές της Γαλλία για κίνδυνο apartheid

Ο Γάλλος ΥΠΕΚ Yves Le Drian προειδοποίησε την Κυριακή 23 Μαϊου 2021 για έναν «κίνδυνο απαρτχάιντ» εάν δεν υπάρξει παλαιστινιακό κράτος δίπλα στο Ισραήλ

Σχετικά Άρθρα

«Μάθημα υποκριτικής και ψεύτικης ηθικής» χαρακτήρισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu τις δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Yves Le Drian για έναν πιθανό «κίνδυνο  apartheid» στο Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters στις 26 Μαΐου 2021.
Επανερχόμενος στο θέμα της πρόσφατης βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, και των εντάσεων μέσα σε μικτές ισραηλινές πόλεις, ο Yves Le Drian προειδοποίησε την Κυριακή για έναν «κίνδυνο απαρτχάιντ» εάν δεν υπάρξει παλαιστινιακό κράτος δίπλα στο Ισραήλ.

Λύση δύο κρατών

«Εάν τυχόν είχαμε άλλη λύση από τη λύση δύο κρατών, τότε θα είχαμε τα συστατικά ενός apartheid που θα διαρκούσε πολύ», δήλωσε ο Le Drian στην εκπομπή Grand Jury των μέσων ενημέρωσης RTL, Le Figaro και LCI.
«Ο κίνδυνος του apartheid είναι μεγάλος εάν συνεχίσουμε να μπαίνουμε στη λογική ενός κράτους ή του status quo.
Ακόμη και το status quo το παράγει αυτό», πρόσθεσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.
Ωστόσο σήμερα, σε ομιλία αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες Τύπου του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ο Benjamin Netanyahu κατηγόρησε τον υπουργό Le Drian, λέγοντας ότι εξέφρασε την «έντονη διαμαρτυρία του’ στη γαλλική κυβέρνηση.

Υποκρισία

«Ο υπουργός δήλωσε ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να γίνει ένα κράτος apartheid - μια δήλωση αναίσχυντη, ψευδής και αβάσιμη», δήλωσε ο Netanyahu στα εβραϊκά.
«Δεν θα δεχτούμε κανένα μάθημα υποκριτικής και ψεύτικης ηθικής σε αυτό το θέμα», πρόσθεσε.

Κατάπαυση πυρός

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συμβίωση Εβραίων και Αράβων τινάχτηκε στον αέρα σε διάφορες μικτές ισραηλινές πόλεις, όταν το Ισραήλ ερχόταν αντιμέτωπο με το ισλαμιστικό κίνημα Hamas στον παλαιστινιακό θύλακα της Γάζας.
Ο ισραηλινός στρατός και η Hamas, που διοικεί τη Γάζα, τηρούν από την Παρασκευή κατάπαυση του πυρός έπειτα από αρκετές ημέρες ισραηλινών επιδρομών και εκτόξευσης ρουκετών από τον θύλακα προς το έδαφος του Ισραήλ.

Συγκρούσεις

Στις συγκρούσεις αυτές, που άρχισαν στις 10 Μαΐου, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 250 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 66 παιδιά και πολλοί μαχητές, σύμφωνα με τις αρχές στη Γάζα. Στο Ισραήλ 12 είναι οι νεκροί μεταξύ των οποίων ένα παιδί, μια έφηβη και ένας στρατιώτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης