Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Biden θα δημοσιοποιήσει έκθεση για την προέλευση του Covid 19 – Ζητείται η παραίτηση Fauci… λόγω Wuhan

O Biden θα δημοσιοποιήσει έκθεση για την προέλευση του Covid 19 – Ζητείται η παραίτηση Fauci… λόγω Wuhan
Στην έκθεση εξετάστηκαν όλα τα σενάρια, συμπεριλαμβανομένου εάν προέκυψε από ανθρώπινη επαφή με μολυσμένο ζώο ή ήταν ατύχημα σε εργαστήριο του Wuhan της Κίνας
Σχετικά Άρθρα

Ο αμερικανός πρόεδρος J. Biden ανακοίνωσε ότι θα δημοσιοποιήσει έκθεση με αντικείμενο για το πώς προήλθε ο κορωνοιός ή covid 19 εκτός εάν περιέχει εκπλήξεις.
Την ίδια στιγμή οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν την παραίτηση Fauci του επικεφαλής στις ΗΠΑ για τον κορωνοιό επειδή συνέβαλλε στην χρηματοδότηση του εργαστηρίου ιολογίας στο Wuhan της Κίνας που αποτελεί βασικό σενάριο για την προέλευση του κορωνοιού.

Τι αναφέρει ο Λευκός Οίκος

Στην έκθεση εξετάστηκαν όλα τα σενάρια, συμπεριλαμβανομένου εάν προέκυψε από ανθρώπινη επαφή με μολυσμένο ζώο ή ήταν ατύχημα σε εργαστήριο του Wuhan της Κίνας.

Γιατί ζητούν παραίτηση Fauci οι Ρεπουμπλικάνοι;

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν εντείνει τις πιέσεις τους ώστε ο επικεφαλής των κέντρων νοσημάτων CDC και επικεφαλής στις ΗΠΑ για τον κορωνοιό A. Fauci να υποβάλλει την παραίτηση του αφού υπερασπίστηκε την χρηματοδότηση με 600.000 δολάρια από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) στο Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan στην Κίνα, το εργαστήριο που αποτελεί την πέτρα του σκανδάλου.
Ο Fauci ανέφερε στην Υποεπιτροπή Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών ότι θα ήταν λάθος να μην συνεργαστεί με Κινέζους επιστήμονες για να μελετήσουν πώς ο κορωνοιός μπορεί να μεταπηδήσει από ζώα σε ανθρώπους.
Ο Fauci επέμεινε ότι το NIH δεν χρηματοδότησε την έρευνα στο εργαστήριο Wuhan, λέγοντας ότι ο σκοπός της επιχορήγησης 600.000 δολαρίων «ήταν να μελετήσει την επαφή ζώων με άνθρωπο ώστε να διαπιστωθεί εάν οι κορωνοιοί από νυχτερίδες μπορούν να μεταδοθούν σε άνθρωπο».
Ο Fauci πιέστηκε περαιτέρω για το θέμα κατά τη διάρκεια ακρόασης στην Γερουσία, με τον γερουσιαστή John Kennedy να αμφισβητεί τον Fauci αλλά και τους επιστήμονες του εργαστηρίου Wuhan.
«Πώς ξέρεις ότι δεν σου έλεγαν ψέματα και δεν χρησιμοποίησαν τα χρήματα για άλλους σκοπούς;» ρώτησε ο John Kennedy τον Fauci.
Ο Fauci αναγνώρισε ότι δεν μπορούσε να είναι βέβαιος ότι τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για τον επιδιωκόμενο σκοπό.

«Ποτέ δεν ξέρεις», είπε ο Fauci.
Ακολουθώντας τις παρατηρήσεις του Fauci, ο εκπρόσωπος Warren Davidson ζήτησε την παραίτηση.
Ο Davidson κατηγόρησε τον Fauci ότι παρέχει «κάλυψη στην Κίνα» την στιγμή που οι κινέζοι δεν συνδράμουν ώστε να εκπονηθεί μια διαφανής έρευνα για την προέλευση του κορωνοιού.
«Άτομα όπως ο Fauci τους παρείχαν κάλυψη.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επίσης τους παρέχει κάλυψη».
Ο Warren Davidson πρότεινε νόμο περί πρώιμης απόλυσης (FIRED) Fauci, ο οποίος ορίζει ως όριο τα 12 χρόνια για τους διορισμένους που υπηρετούν υπό την ιδιότητα του Διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, μια θέση που κατείχε η Fauci από το 1984.

Τι είχε πει για τις μάσκες

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής ο Reschenthaler ισχυρίστηκε ότι ο Fauci παραπλάνησε τους πολίτες όσον αφορά τις αναφορές του για την χρήση μάσκας.
Ο Fauci είχε αναφέρει τον Μάρτιο του 2020 ότι «στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι άνθρωποι δεν πρέπει να κυκλοφορούν με μάσκες και ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, αλλά ο Reschenthaler επέμεινε ότι ο Fauci είχε πει ψέματα.
«Είπε ψέματα στο Κογκρέσο για τις μάσκες και τον αμερικανικό λαό, λέγοντας ότι δεν βοηθούν, και στη συνέχεια είπε, είπα ψέματα για να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε εξοπλισμό για το ιατρικό προσωπικό», είπε ο Reschenthaler.
Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής της Πενσυλβανίας τόνισε επίσης για το ότι ο Fauci απέρριψε αρχικά τη θεωρία ότι ο κορωνοιός διέφυγε από το εργαστήριο ιολογίας του Wuhan.
Τον Μάιο του 2020, ο Fauci είχε αποκλείσει την θεωρία διαρροής από το εργαστήριο ιολογίας του Wuhan λέγοντας στο National Geographic «αν κοιτάξετε την εξέλιξη του ιού σε νυχτερίδες και τι υπάρχει εκεί έξω, δηλαδή τα επιστημονικά στοιχεία δεν θα μπορούσε να δημιουργηθεί τεχνητά»
Πρόσφατα, ωστόσο ο Fauci άλλαξε άποψη, αναφέροντας ότι δεν είναι πλέον σίγουρος ότι ο COVID-19 αναπτύχθηκε στην φύση και ζήτησε μια διάφανη έρευνα για την προέλευση του ιού.
«Δεν είμαι πεπεισμένος για αυτό, νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε να ερευνούμε τι συνέβη στην Κίνα μέχρι να συνεχίσουμε να ανακαλύπτουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τι συνέβη», δήλωσε ο Fauci στις 11 Μαΐου.

Στο επίκεντρο το ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan

Το ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan το μοναδικό εργαστήριο P4 της Κίνας - μια κατηγορία εργαστηρίου με το υψηλότερο επίπεδο βιοασφάλειας όπου διεξάγεται έρευνα σχετικά με τις πιο επικίνδυνες ασθένειες του κόσμου - βρέθηκε στο προσκήνιο εν μέσω ανησυχιών ότι ο κορωνοιός ή Covid 19 μπορεί να προήλθε από ανθρώπινο λάθος στο εργαστήριο.
Μέλη της Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών υποστήριξαν σε μια έκθεση στις 19 Μαΐου ότι είναι πιο πιθανό ο κορωνοιός να προήλθε από κινεζικό εργαστήριο.
Το Κομουνιστικό Κόμμα της Κίνας αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση μεταξύ της προέλευσης του ιού και του εργαστηρίου Wuhan εστιάζοντας στην φυσική εξέλιξη των κορωνοιών.
Μια έκθεση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο 2021 ανέφερε ότι ο κορωνοιός πιθανότατα εξαπλώθηκε σε ανθρώπους μέσω ενός άγνωστου ζώου, αλλά ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, δήλωσε ότι η αποστολή που είχε σταλεί στην Κίνα να μελετήσει την προέλευση του ιού δεν ανέλυσε επαρκώς άλλες θεωρίες.
Περισσότερα από δώδεκα κράτη, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τη πρώτη φάση της μελέτης του ΠΟΥ για την προέλευση του ιού, επισημαίνοντας τη σημαντική καθυστέρηση της έκθεσης και την άρνηση της Κίνας να κοινοποιήσει κρίσιμα πρωτογενή δεδομένα.

To Facebook αλλάζει στρατηγική

Το Facebook ανακοίνωσε στις 26 Μαΐου ότι δημοσιεύσεις που αναφέρουν την υπόθεση ότι ο COVID-19 προήλθε από ανθρώπινη παρέμβαση δεν θα απαγορεύεται πλέον στην πλατφόρμα.
«Υπό το φως των συνεχιζόμενων ερευνών σχετικά με την προέλευση του COVID-19 και σε συνεννόηση με ειδικούς στη δημόσια υγεία, δεν θα καταργήσουμε πλέον τον ισχυρισμό ότι το COVID-19 είναι τεχνητά παραγόμενος από τις εφαρμογές μας», δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook σε δήλωση.
To Facebook στο παρελθόν είχε απειλήσει ότι θα καταργεί αναρτήσεις που αναφέρουν ότι ο κορωνοιός είναι ανθρώπινο δημιούργημα και ειδικά όσες αναρτήσεις υποστηρίζουν ότι προήλθε από το κέντρο ιολογίας του Wuhan της Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης