Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Από 7 Ιουνίου εμβολιασμός παιδιών 12-15 ετών - Δεν παραδίδει η J&J τις δόσεις που αναμένονταν

Merkel: Από 7 Ιουνίου εμβολιασμός παιδιών 12-15 ετών - Δεν παραδίδει η J&J τις δόσεις που αναμένονταν
Πιέσεις για μια ανοιχτή διεθνή έρευνα για την covid - Βρήκαν το λάθος στα εμβόλια AstraZeneca, J&J
Σχετικά Άρθρα

Με την εγκατάλειψη της σειράς προτεραιότητας για τον εμβολιασμό, η οποία έχει ανακοινωθεί για τις 7 Ιουνίου, θα μπορούν πλέον και τα παιδιά από 12 έως 15 ετών να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό, ανακοίνωσε η Καγκελάριος Angela Merkel, έπειτα από τηλεδιάσκεψη διάρκειας τεσσάρων ωρών με τους Πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων.
Την ίδια στιγμή, η εταιρεία Johnson & Johnson δεν είναι βέβαιη ότι θα καταφέρει να ανταποκριθεί στον στόχο της και να παραδώσει 55 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της για την Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου του έτους, ανέφερε σήμερα η ολλανδική θυγατρική της. 

Η επιδημία με μια ματιά

• Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 168.585.161 και οι νεκροί 3.502.411
• Πρώτες σε κρούσματα και νεκρούς οι ΗΠΑ με 33.205.514 κρούσματα και 592.891 νεκρούς
• Δεύτερη σε κρούσματα η Ινδία με 27.369.093 και τρίτη σε νεκρούς με 315.235
• Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 454.429 και τρίτη σε κρούσματα με 16.274.695
• Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Γαλλία με 5.697.076
• Πέμπτη η Τουρκία με 5.220.549 και έκτη η Ρωσία με 4.977.332
• Έβδομη η Μεγάλη Βρετανία με 4.489.550 και όγδοη η Ιταλία με 4.205.970
fgsdsfdgdsgds.JPG
Merkel: Τα παιδιά 12-15 ετών θα μπορούν να εμβολιαστούν από τις 7 Ιουνίου

Τον δρόμο για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 των παιδιών από 12 έως 15 ετών άνοιξαν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κρατιδιακές κυβερνήσεις στη Γερμανία, υπό την προϋπόθεση ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα εγκρίνει τη χρήση εμβολίου για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.
Ο εμβολιασμός θα είναι προαιρετικός και για τα παιδιά, ενώ δεν θα αποτελεί προϋπόθεση για τη φοίτησή τους στο σχολείο.
Με την εγκατάλειψη της σειράς προτεραιότητας για τον εμβολιασμό, η οποία έχει ανακοινωθεί για τις 7 Ιουνίου, θα μπορούν πλέον και τα παιδιά από 12 έως 15 ετών να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό, ανακοίνωσε η Καγκελάριος Angela Merkel, έπειτα από τηλεδιάσκεψη διάρκειας τεσσάρων ωρών με τους Πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων.
Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν έχουν εξασφαλιστεί επιπλέον εμβόλια για αυτόν τον σκοπό, οπότε, όπως είπε, αυτό που θα αλλάξει, μετά την ολοκλήρωση της ανοσοποίησης των πλέον ευπαθών ομάδων, θα είναι η κατανομή των εμβολίων στον πληθυσμό.
Σε αυτό το πλαίσιο και καθώς οι υποψήφιοι προς εμβολιασμό αυξάνονται πλέον κατά μερικά εκατομμύρια, οι Πρωθυπουργοί προειδοποίησαν για το ενδεχόμενο αναμονής προκειμένου να εξασφαλίσει κανείς ραντεβού για εμβολιασμό. "Λόγω της έλλειψης εμβολίων, δεν θα υπάρξει ξεχωριστή εκστρατεία ανοσοποίησης για τα παιδιά και τους εφήβους", τόνισε ο Πρόεδρος της Διάσκεψης των Πρωθυπουργών, Δήμαρχος του Βερολίνου Michael Mueler.
Από την πλευρά της η κυρία Μerkel άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι τοπικές κυβερνήσεις να βρουν διαφορετικούς τρόπους, με ειδικές προσφορές και πρωτοβουλίες, προκειμένου να εμβολιαστεί η συγκεκριμένη ομάδα του πληθυσμού.
Ο στόχος ασφαλώς είναι, επισημάνθηκε, να έχει δοθεί σε όλα τα παιδιά αυτής της ηλικίας η ευκαιρία εμβολιασμού πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Το περιοδικό Der Spiegel μεταδίδει πάντως ότι πολλοί Πρωθυπουργοί άσκησαν κριτική στον υπουργό Υγείας, ο οποίος είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα υπήρχαν επιπλέον εμβόλια, ειδικά για τις ανάγκες των παιδιών.

Η J&J ενδέχεται να μην παραδώσει στην ΕΕ τις δόσεις του εμβολίου που αναμένονταν

Η εταιρεία Johnson & Johnson δεν είναι βέβαιη ότι θα καταφέρει να ανταποκριθεί στον στόχο της και να παραδώσει 55 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της για την Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου του έτους, ανέφερε σήμερα η ολλανδική θυγατρική της.
Μια εκπρόσωπος της φαρμακευτικής εταιρείας Janssen επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης της Ολλανδίας NOS ότι είναι αμφίβολο ότι θα επιτευχθεί ο στόχος λόγω καθυστερήσεων στην παραγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ είχε διακόψει την παραγωγή του εμβολίου σε ένα εργοστάσιο της Emergent BioSolutions Inc τον Απρίλιο, αφού από την επιθεώρηση που έκαναν οι ειδικοί της διαπίστωσαν διάφορα σοβαρά προβλήματα στον ποιοτικό έλεγχο των σκευασμάτων.
«Δυστυχώς, η συνεχιζόμενη παύση της παραγωγής των συστατικών στο Emergent BioSolutions επηρεάζει τους χρόνους παράδοσης του μονοδοσικού εμβολίου μας για την Covid-19 στις χώρες μέλη της ΕΕ και σε άλλα μέρη του κόσμου», ανέφερε η εκπρόσωπος Ελιάν Λάουερς σε ανακοίνωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όπως επισήμανε, η παραγωγή των συστατικών είναι κρίσιμης σημασίας για την παραγωγή και τη διανομή του εμβολίου παγκοσμίως, ιδίως κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους. «Θα είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων αφού ολοκληρώσουν τις επιθεωρήσεις τους οι ρυθμιστικές αρχές», πρόσθεσε.

Κίνα προς ΗΠΑ: Μην πολιτικοποιείτε το θέμα της προέλευσης της covid

Έκκληση στις ΗΠΑ να μην πολιτικοποιήσει το θέμα της προέλευσης του κορωνοϊού απευθύνει η πρεσβεία της Κίνας στις ΗΠΑ ύστερα από την απόφαση του προέδρου Joe Biden να δώσει διορία 90 ημερών στη CIA προκειμένου να συντάξει έκθεση, στην οποία θα αναφέρει το πώς προέκυψε ο ιός.
Σύμφωνα με την κινέζικη πρεσβεία, η πολιτικοποίηση της προέλευσης της covid θα εμπόδιζε τις περαιτέρω έρευνες και θα υπέσκαπτε τις παγκόσμιες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
«Κάποιες πολιτικές δυνάμεις εμμένουν στην πολιτική χειραγώγηση και στο blame game» αναφέρει σε ανακοίνωση της η κινεζική πρεσβεία., η οποία τονίζει πως «υποστηρίζει μια ολοκληρωμένη μελέτη όλων των πρώτων κρουσμάτων covid παγκοσμίως και μια διεξοδική έρευνα σε μερικές από τις πιο μυστικές βάσεις και βιολογικά εργαστήρια σε όλο τον κόσμο».
Καθώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ετοιμάζεται να αρχίσει τη δεύτερη φάση των ερευνών για την προέλευση του ιού, η Κίνα βρίσκεται υπό πίεση προκειμένου να δώσει μεγαλύτερη πρόσβαση στους ερευνητές, μια και πυκνώνουν οι φωνές που δεν αποκλείουν το σενάριο τελικά ο ιός να διέρρευσε από το Εργαστήριο Ιολογίας της Wuhan. 
324234242424242342.JPG
 
Αποκλιμακώνεται η covid στην Ινδία – Μειώνονται κρούσματα, θάνατοι

Σε φάση αποκλιμάκωσης είναι η επιδημία του κορωνοϊού στην Ινδία καθώς μειωμένοι εμφανίζονται οι αριθμοί των κρουσμάτων και των θανάτων.
Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 211.298 κρούσματα και ότι υπέκυψαν 3.847 ασθενείς με την COVID-19.
Συνολικά η Ινδία μετρά 315.235 νεκρούς επί συνόλου 27,37 εκατ. μολύνσεων.
Παρόλο αυτά πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν πως οι αριθμοί αυτοί δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα ιδίως λόγω του εξαιρετικά μικρού αριθμού των τεστ που γίνονται στην επαρχία και στις αγροτικές περιοχές της χώρας, όπου ο ιός είναι σε έξαρση.


ΕΕ: Εμβολιασμένο το 70% του πληθυσμού έως τέλη Ιουλίου

Διαβεβαιώσεις ότι το 70% του πληθυσμού των κρατών – μελών της ΕΕ θα έχει εμβολιαστεί έως τα τέλη Ιουλίου παρείχε για ακόμα μια φορά η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, η οποία ανέφερε ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα καταγράφει πρόοδο.
Μετά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής η επικεφαλής της Κομισιόν υποστήριξε ότι έχουν παραδοθεί 300 εκατομμύρια δόσεις και έχουν πραγματοποιηθεί 245 εκατ. εμβολιασμοί στην ΕΕ
Εμφανίστηκε δε, αισιόδοξη, λέγοντας ότι αναμένεται τον Ιούνιο να φτάσουν στα κράτη-μέλη ακόμη 400 εκατ. δόσεις εμβολίου, κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα υπάρχει επάρκεια για να εμβολιαστεί το 70% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ ως το τέλος του Ιουλίου.
«Είμαστε στο σωστό δρόμο για να επιτύχουμε τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού στην ΕΕ, ως το τέλος Ιουλίου», σημείωσε η von der Leyen, η οποία υποστήριξε ότι αναμένεται η έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) για το εμβόλιο της Pfizer/Biontech σε εφήβους ηλικίας 12 ως 15 ετών.
Τόνισε, επίσης, ότι τα εμβόλια κατά της COVID19 που έχουν εγκριθεί από τον ΕΜΑ, δείχνουν ανθεκτικότητα έναντι των νέων μεταλλάξεων, ωστόσο σημείωσε ότι πρέπει να υπάρχει εγρήγορση σχετικά με τις νέες μεταλλάξεις.
Σχετικά με το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid, η πρόεδρος της Επιτροπής είπε ότι υπάρχει ικανοποίηση για την πολιτική συμφωνία που επετεύχθη.
Τόνισε ότι είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη διευκόλυνση των ελεύθερων μετακινήσεων και υπενθύμισε ότι το Πιστοποιητικό θα είναι τεχνικά έτοιμο την 1η Ιουνίου, ενώ αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου.
Σε ό,τι αφορά τη στήριξη της ΕΕ, με εμβόλια, προς χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, Ursula von der Leyen είπε ότι συμφωνήθηκε να δοθούν 100 εκατ. δόσεις ως το τέλος του χρόνου, μέσω του μηχανισμού COVAX.

 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης