Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εγκαταλείπει το τιμόνι της Amazon ο Jeff Bezos στις 5 Ιουλίου - Η σημαδιακή ημέρα, τι σημαίνει για εκείνον

Εγκαταλείπει το τιμόνι της Amazon ο Jeff Bezos στις 5 Ιουλίου - Η σημαδιακή ημέρα, τι σημαίνει για εκείνον
Η Amazon με έδρα το Σιάτλ, είχε ανακοινώσει από τον περασμένο Φεβρουάριο την αποχώρηση του 57χρονου Bezos

Την ημερομηνία που θα εγκαταλείψει το τιμόνι της Amazon επέλεξε τελικά ο ιδρυτής του αμερικανικού κολοσσού, Jeff Bezos.

Ο άνθρωπος που μετέτρεψε την Amazon από ένα διαδικτυακό βιβλιοπωλείο σε έναν πραγματικό κολοσσό διαδικτυακού εμπορίου, ανακοίνωσε ότι τη θέση του θα αναλάβει το στέλεχος της εταιρείας, Andy Jassy, στις 5 Ιουλίου.
«Επιλέξαμε αυτή την ημεριομηνία γιατί έχει συναισθηματική αξία για μένα προσωπικά», είπε ο ίδιος την Τετάρτη στη συνέλευση των μετόχων της Amazon, καθώς τη μέρα εκείνη θα συμπληρωθούν 27 χρόνια από την ίδρυση της επιχείρησης το 1994.
Η Amazon με έδρα το Σιάτλ, είχε ανακοινώσει από τον περασμένο Φεβρουάριο την αποχώρηση του 57χρονου Bezos, χωρίς να προσδιορίσει τότε ακριβή ημερομηνία. Ο Jassy που θα αναλάβει ως νέος CEO, είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής του τμήματος cloud computing της Amazon και η επιλογή του ως διαδόχου υποδεικνύει και τη στροφή της επιχειρηματικής αυτοκρατορίας, που ξεκίνησε ως online κατάστημα λιανικής για να εξελιχθεί σ’ έναν από τους μεγαλύτερους διαδικτυακούς ομίλους.
«Ο Jassy θα είναι ένας εξαίρετος ηγέτης και απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης μου», είπε στη συνέλευση των μετόχων ο Jeff Bezos
Ο 57χρονος Bezos, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο με προσωπική περιουσία $167 δισ. δεν θα αποχωρήσει εντελώς.
Θα είναι εκτελεστικός πρόεδρος της Amazon και θα επικεντρωθεί σε νέα προϊόντα και πρωτοβουλίες.

www.bankignews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης