Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδονησία: Μετά από 4 μήνες αφέθηκε ελεύθερο το Ιρανικό τάνκερ που είχαν συλλάβει οι αρχές

Ινδονησία: Μετά από 4 μήνες αφέθηκε ελεύθερο το Ιρανικό τάνκερ που είχαν συλλάβει οι αρχές

Το MT Horse, που ανήκει στην National Iranian Tanker Company, είχε συλληφθεί στα ύδατα της Ινδονησίας στις 24 Ιανουαρίου

Άφέθηκε ελεύθερο το πλοίο με σημαία Ιράν που είχαν συλλάβει οι αρχές της Ινδονησίας τον Ιανουάριο, διότι υπήρχαν υπόνοιες για παράνομη μεταφορά πετρελαίου, σύμφωνα με Ινδονήσιο αξιωματούχο και κρατικό ιρανικό μέσο ενημέρωσης.
Όπως δήλωσε o Vishnu Pramadita, εκπρόσωπος του λιμενικού της Ινδονησίας, το ιρανικής σημαίας δεξαμενόπλοιο MT Horse αφέθηκε χθες ελεύθερο, ύστερα από δικαστική απόφαση νωρίτερα μέσα την εβδομάδα.
Πρόσθεσε πως το δικαστήριο έκρινε ότι το πλοίο μπορούσε να φύγει από την Ινδονησία, ενώ ο πλοίαρχος τίθεται σε διετή επιτήρηση χωρίς πρόστιμο.
Σημειώνεται ότι η Τζακάρτα είχε ανακοινώσει ότι είχε συλλάβει το MT Horse καθώς υπήρχαν υπόνοιες ότι μετέφερε παρανόμως πετρέλαιο στα ινδονησιακά χωρικά ύδατα, ενώ το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι η σύλληψη αφορούσε «τεχνικό ζήτημα και αυτά συμβαίνουν στη ναυτιλία».
«Το MT Horse, που ανήκει στην National Iranian Tanker Company και είχε συλληφθεί στα ύδατα της Ινδονησίας στις 24 Ιανουαρίου, αφέθηκε ελεύθερο την Παρασκευή», σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο Seda va Sima. «Το σκάφος συνέχισε την αποστολή του πριν επιστρέψει στα ύδατα της χώρας», πρόσθεσε το δίκτυο χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης