Διεθνή

Der Standard: Προβληματική η νέα ράμπα στην Ακρόπολη - Έγινε ήδη το πρώτο ατύχημα

Der Standard: Προβληματική η νέα ράμπα στην Ακρόπολη - Έγινε ήδη το πρώτο ατύχημα
Η ράμπα τελικά δεν εξυπηρετεί επισκέπτες με κινητικά προβλήματα μιας και έχει κλίση 15%
Σχετικά Άρθρα
«Η νέα τσιμεντένια ράμπα στην Ακρόπολη δημιουργεί προβλήματα», επιγράφει άρθρο η Der Standard και σημειώνει στον υπότιτλο: «Αρχικός στόχος ήταν η πρόσβαση στην Ακρόπολη να γίνει πιο άνετη και πιο ασφαλής.
Οι επικριτές ωστόσο μιλούν για κινδύνους και αντιαισθητική κατασκευή».
Στη δυτική πλευρά της Ακροπόλεως κατασκευάστηκε μια τσιμεντένια ράμπα για να διευκολύνει την πρόσβαση στον Ιερό Βράχο.
Φαίνεται όμως ότι το έργο έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα.
Λέγεται ότι ανατέθηκε χωρίς διαγωνισμό και ότι τελικά δεν εξυπηρετεί επισκέπτες με κινητικά προβλήματα μιας και έχει κλίση 15%.
Τον Απρίλιο συνοδός ενός καθήμενου σε καροτσάκι έχασε τον έλεγχο, το αμαξίδιο ανατράπηκε και ο άτυχος συνοδός κατέληξε στο νοσοκομείο, όπου του έκαναν οκτώ ράμματα στο πρόσωπο.

Αντιπαραθέσεις από το 1ο ατύχημα

Το ατύχημα προκάλεσε έντονες αντιπαραθέσεις στο ελληνικό κοινοβούλιο μεταξύ της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνης και της Σίας Αναγνωστοπούλου τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Δέσποινα Κουτσούμπα πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων επικρίνει ότι ο μόνος στόχος των έργων είναι να ανοίξει το δρόμο για τον μαζικό τουρισμό στην Ακρόπολη εις βάρος του μνημείου. Προειδοποιεί μάλιστα ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει πράξη μόνο οι μισές από τις προγραμματισμένες παρεμβάσεις στον Ιερό Βράχο.
Τέλος τονίζει ότι οι προβλεπόμενες κατασκευές σε έκταση εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων παραβιάζουν διεθνείς συμφωνίες για την αποκατάσταση ιστορικών μνημείων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης