Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Πέντε νέα κρούσματα στην πολιτεία Βικτόρια εν μέσω lockdown - Ουρές στα εμβολιαστικά κέντρα

Αυστραλία: Πέντε νέα κρούσματα στην πολιτεία Βικτόρια εν μέσω lockdown - Ουρές στα εμβολιαστικά κέντρα
Η Αυστραλία καταγράφει αργούς ρυθμούς στην εμβολιαστική της εκστρατεία

Πέντε νέα κρούσματα της COVID-19 που οφείλονταν σε εντόπια μετάδοση εν μέσω αυστηρού lockdown, κατέγραψε η αυστραλιανή πολιτεία της Βικτόριας.
Έτσι, οι νέες μολύνσεις ανεβάζουν τον αριθμό της χρονικά τελευταίας εστίας κρουσμάτων σε 35, αν και ο αριθμός των τοποθεσιών που επισκέφθηκαν άτομα που έχουν μολυνθεί από τον ιό αυξήθηκε σε πάνω από 150.
Σημειώνεται ότι η Βικτόρια τέθηκε σε lockdown διάρκειας μίας εβδομάδας το βράδυ της Πέμπτης, που αποτελεί το τέταρτο στη σειρά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αναγκάζοντας τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.
Η έξαρση προκλήθηκε από ταξιδιώτη που αναχώρησε από ξενοδοχείο καραντίνας στην πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας, αφού βρέθηκε αρνητικός σε διαγνωστικό τεστ, όμως στη συνέχεια βρέθηκε θετικός σε τεστ που έγινε στη Μελβούρνη.

Ουρές στα εμβολιαστικά κέντρα

Ουρές σχημάτισαν οι πολίτες έξω από τα εμβολιαστικά κέντρα, για να κλείσουν ραντεβού ή να εμβολιαστούν επί τόπου.
Η τηλεφωνική γραμμή που έχει ανοίξει η πολιτεία για τα ραντεβού εμβολιασμού τίθεται συνεχώς εκτός λειτουργίας από την Πέμπτη.
Ο εμβολιασμός είναι ένας από τους πέντε λόγους για τους οποίους επιτρέπεται στους κατοίκους της Βικτόριας να βγουν από το σπίτι τους.
Επίσης, οι αρχές επιτρέπουν στους πολίτες να κυκλοφορούν για λόγους εργασίας και υγείας, για την αγορά προμηθειών και για άσκηση.
Οι αγορές σε καταστήματα και η ατομική άθληση περιορίζονται σε δύο ώρες ημερησίως.
Πάντως, η Αυστραλία καταγράφει αργούς ρυθμούς στην εμβολιαστική της εκστρατεία.
Σημειώνεται πως αυτή την εβδομάδα η Βικτόρια έγινε η πρώτη πολιτεία ή έδαφος της Αυστραλίας που χορηγεί πάνω από 40.000 δόσεις εμβολίων την ημέρα.

Διαμαρτυρίες και συλλήψεις

Τη σύλληψη 14 ατόμων σε διάφορες διαδηλώσεις κατά του lockdown και του εμβολιασμού στη Μελβούρνη ανακοίνωσε η αστυνομία.
Δύο αστυνομικοί υπέστησαν ελαφρύ τραυματισμό σε μία από τις συλλήψεις, ενώ τραυματίστηκε και ένας εκ των φερόμενων ως δραστών.
Βάσει των περιορισμών του lockdown στη Βικτόρια, απαγορεύονται όλες οι δημόσιες συναθροίσεις.
Περίπου 150 άτομα συμμετείχαν σε διαδήλωση στο κέντρο της πόλης και οι αρχές επέβαλλαν 55 πρόστιμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης