Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα πολιτική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο δρομολογεί ο Salvini - Συμμαχία με Orban, Morawiecki

Νέα πολιτική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο δρομολογεί ο Salvini - Συμμαχία με Orban, Morawiecki
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που δρομολογείται εδώ και καιρό, αλλά προς το παρόν δεν έχει υλοποιηθεί
Σχετικά Άρθρα
Tη δημιουργία μία νέας πολιτικής δύναμης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα ενώσει τους εκπροσώπους των αντιευρωπαϊκών, αντιμεταναστευτικών και εθνικιστικών κομμάτων, προτείνει ο ηγέτης της Lega Μatteo Salvini.  
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που δρομολογείται εδώ και καιρό, αλλά προς το παρόν δεν έχει υλοποιηθεί. 

Η πρόταση Salvini  

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο Ειδήσεων (ANSA), η πρόταση Salvini προβλέπει την ένωση της πολιτικής ομάδας Identity and Democracy (ID), την ομάδα του κυβερνώντος κόμματος της Πολωνίας (PIS) - (European Conservatives and Reformists –ECR),καθώς και συντηρητικούς πολιτικούς από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ_, όπως ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orban.  «Ήρθε η ώρα να συγκεντρώσουμε τους καλύτερους από αυτά τα τρία γκρουπ και να αρχίσουμε να διαδραματίζουμε αποφασιστικό ρόλο στο κοινοβούλιο της ΕΕ», δήλωσε ο Salvini, την Κυριακή στο Κασκάις της Πορτογαλίας, όπου παρακολούθησε συνέδριο της ομάδας ID, με το σύνθημα «Project για μία άλλη Ευρώπη». Ο Salvini τόνισε ότι τα ζητήματα μετανάστευσης και οικογένειας πρέπει να επιλυθούν στην ΕΕ.
«Σε ορισμένα ζητήματα, υπάρχει ανάγκη για κάποιον στις Βρυξέλλες να πει όχι στην ενοικίαση μήτρας και στην υιοθέτηση [παιδιών] από ομοφυλόφιλους», δήλωσε ο Salvini, σύμφωνα με το Euractin.
«Ελπίζω ότι και στο ΕΛΚ υπάρχουν εκείνοι που δεν αποδέχονται να αποτελούν ουρά της αριστεράς», πρόσθεσε. «Η Ευρώπη δεν είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν είναι το ευρώ. Είναι εκατομμύρια Ευρωπαίοι », τόνισε ο Salvini, σημειώνοντας ότι«τα μέσα ενημέρωσης το αντιμετωπίζουν ως συνάντηση εξτρεμιστών […] Μπορούμε να είμαστε το πρώτο κόμμα με τουλάχιστον 130 βουλευτές ». 
Ο Salvini είχε προηγουμένως διεξαγάγει συνομιλίες με την PiS και την Orban, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης συνάντησης τον Απρίλιο στη Βουδαπέστη, όπου ήταν επίσης παρών ο πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki. 
Ο Salvini πρότεινε να πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση τον Ιούνιο στην Πολωνία ή την Ιταλία. 

Επαφές των κομμάτων του ECR

 Ηγέτες των μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων της ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) συναντήθηκαν στη Βαρσοβία την Παρασκευή.
Ο αρχηγός του PiS Jaroslaw Kaczynski, η επικεφαλής του Fratelli d'Italia, Giorgia Meloni και ο επικεφαλής του κόμματος VOX της Ισπανίας, Santiago Abascal, συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση στην ομάδα ECR και τη δυνατότητα δημιουργίας μιας νέας πολιτικής ομάδας στο κοινοβούλιο της ΕΕ. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης