Τελευταία Νέα
Διεθνή

Breton (Κομισιόν): «Κρατική αεροπειρατεία» η αναγκαστική προσγείωση της πτήσης της Ryanair

Breton (Κομισιόν): «Κρατική αεροπειρατεία» η αναγκαστική προσγείωση της πτήσης της Ryanair
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Thierry Breton συναντήθηκε με ορισμένους από τους επιβάτες της επίμαχης πτήσεις, στη Λιθουανία
Σχετικά Άρθρα

«Κρατική αεροπειρατεία» χαρακτήρισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Thierry Breton την εκτροπή μιας πτήσης της εταιρείας Ryanair, την περασμένη εβδομάδα, στη Λευκορωσία, αφού συναντήθηκε σήμερα με ορισμένους επιβάτες της, στη Λιθουανία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Δευτέρα 31 Μαΐου 2021.
«Είναι ένα απαράδεκτο συμβάν.
Υπήρξε μια εκτροπή, όχι μόνο ενός αεροπλάνου της ΕΕ με Ευρωπαίους επιβάτες αλλά επίσης μια εκτροπή των ευρωπαϊκών αξιών και αυτό δεν θα το ανεχθούμε», τόνισε ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς.

Οικονομικές κυρώσεις

Η πτήση της 23ης Μαΐου από την Αθήνα για το Βίλνιους υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στο Μινσκ, όπου συνελήφθησαν ο αντιφρονών Λευκορώσος δημοσιογράφος Roman Protasevich και η σύντροφός του, η Ρωσίδα Sofia Sapega.
Η υπόθεση προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή.
Η Ευρώπη «δέχτηκε επίθεση από αυτήν την κρατική πειρατεία.
Δεν θα την αφήσουμε ατιμώρητη», επέμεινε ο Breton, προσθέτοντας ότι η ΕΕ μελετά τις επιπρόσθετες οικονομικές κυρώσεις που θα μπορούσε να επιβάλει στη Λευκορωσία.

Αντιπολίτευση

Νωρίτερα, επισκεπτόμενη την Εσθονία, η Svetlana Tikhanovskaya, η ηγέτιδα της λευκορωσικής αντιπολίτευσης, συζήτησε αυτές τις κυρώσεις με την Εσθονή πρόεδρο Kersti Kaljulaid.
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko «οδήγησε τη Λευκορωσία στον δρόμο της αυτοκαταστροφής από τον πόθο του για εξουσία και προσωπική δόξα», σχολίασε η πρόεδρος της Εσθονίας.
«Το καθεστώς του συνιστά πλέον απειλή για την περιφερειακή και ευρωπαϊκή ασφάλεια», πρόσθεσε.
Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι κυρίες Tikhanovskaya και Kaljulaid ήταν και οι δύο ντυμένες στα λευκά, με φόντο λευκά και κόκκινα λουλούδια, τα χρώματα δηλαδή της παλιάς σημαίας της Λευκορωσίας, την οποία σήμερα χρησιμοποιεί η αντιπολίτευση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης