Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Αίρονται οι έκτακτες αρμοδιότητες του ομοσπονδιακού κράτους για τα lockdowns

Γερμανία: Αίρονται οι έκτακτες αρμοδιότητες του ομοσπονδιακού κράτους για τα lockdowns

Τα μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τα τέλη Ιουνίου, έτοιμη να υπογράψει την άρση τους η καγκελάριος Angela Merkel

Σχετικά Άρθρα

Έτοιμη να επιτρέψει την άρση της αμφιλεγόμενης νομοθεσίας για την υιοθέτηση των περιοριστικών μέτρων και των lockdowns εμγανίστηκε η Καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel, σε μία ένδειξη ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης απελευθερώνεται από τα δεσμά της πανδημίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Δευτέρα 31 Μαΐου 2021.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Μετά τη υιοθέτηση ενός νομοθετικού πλαισίου με βάση τις οποίες η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποκτούσε έκτακτες αρμοδιότητες έναντι των κρατιδίων, η Γερμανία επέβαλε υποχρεωτικούς υγειονομικού περιορισμούς σε περιοχές που επλήγησαν έντονα από την πανδημία, συμπεριλαμβανομένων των απαγορεύσεων κυκλοφορίας τον Απρίλιο.
Οι έκτακτες αυτές εξουσίες της γερμανικής κυβέρνησης αναμένεται να λήξουν στα τέλη Ιουνίου και η Merkel επιβεβαίωσε σε δηλώσεις της στο Βερολίνο ότι υπάρχει η δυνατότητα άμεσης άρσης της ισχύος τους.

Μεταλλάξεις

«Δεν χρειάζεται να διατηρήσουμε (σ.σ. αυτά τα μέτρα) τώρα», σημείωσε, αλλά υπογράμμισε ότι το εργαλείο υπάρχει εφόσον χρειαστεί.
«Γνωρίζουμε ότι εάν υπάρξει αναζωπύρωση της πανδημίας με τις μεταλλάξεις – γεγονός το οποίο ελπίζουμε ότι δεν θα συμβεί - τότε μπορούμε να επανενεργοποιήσουμε τη νομοθεσία άμεσα».
Η χώρα χαλαρώνει σταδιακά τους περιορισμούς καθώς οι τα νέα κρούσματα μειώνονται και οι εμβολιασμοί επιταχύνονται.
Τη Δευτέρα, η Γερμανία είχε 35,1 νέα κρούσματα ανά 100.000 άτομα στον κινητό μέσο όρο των επτά ημερών, το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Οκτωβρίου.
Από την Κυριακή, το 43% του πληθυσμού είχε λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του Covid-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης