Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χιλή: Επεκτείνει τα lockdown… ενώ είναι μια ανάσα από τη συλλογική ανοσία

Χιλή: Επεκτείνει τα lockdown… ενώ είναι μια ανάσα από τη συλλογική ανοσία
Το 69% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση εμβολίου
Σχετικά Άρθρα

Την επέκταση των lockdown σε 19 κοινότητες ανάμεσα στις οποίες και τρεις δήμοι της πρωτεύουσας Σαντιάγο ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Χιλής, τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται μια ανάσα από την επίτευξη της συλλογικής ανοσίας.
Εκτιμάται πως μέχρι στιγμής, έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση το 69% του πληθυσμού, ενώ και με τις δύο δόσεις έχει εμβολιαστεί το 52,3% των πολιτών.
Μάλιστα ο Οργανισμός Φαρμάκων της Χιλής ενέκρινε χθες Δευτέρα 31/5 την επέκταση της άδειας επείγουσας χρήσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στα παιδιά ηλικίας 12 – 16 ετών, καθώς η χώρα θέλει να έχει επιτύχει συλλογική ανοσία έναντι της COVID-19 ως τον Ιούλιο.
Για να το καταφέρει αυτό θα πρέπει μέσα στον Ιούνιο να εμβολιάσει άλλους 4,6 εκατ. ανθρώπους που δεν έχουν ακόμη λάβει την πρώτη δόση.
Οι αρχές εντείνουν την προσπάθεια να πείσουν τους πιο διστακτικούς πολίτες να εμβολιαστούν: ανοίγουν κλινικές Σαββατοκύριακα, στέλνουν κινητές μονάδες σε εργοτάξια και αγροκτήματα, επιστρατεύουν αστέρες του αθλητισμού και διαμορφωτές γνώμης στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης του κοινού.
Παράλληλα, προσφέρουν χαλάρωση των περιορισμών στην κίνηση για όσους έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως, ακόμη και σε περιοχές όπου ισχύουν lockdowns.
Όμως, με τον αριθμό των κρουσμάτων σε ημερήσια βάση να μην απέχει πολύ από το ιστορικό του υψηλό και την πληρότητα των κλινών στις ΜΕΘ σχεδόν στο 100% σε πολλά νοσοκομεία, ιατρικές ενώσεις επικρίνουν τις «ασύνετες» κυβερνητικές αποφάσεις που είχαν αποτέλεσμα να «χαθεί ο έλεγχος» της μετάδοσης του SARS-CoV-2.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης