Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φόβοι για τεράστια οικολογική καταστροφή μετά την βύθιση πλοίου στην Σρι Λάνκα

Φόβοι για τεράστια οικολογική καταστροφή μετά την βύθιση πλοίου στην Σρι Λάνκα
Με όλα τα επικίνδυνα εμπορεύματα, το νιτρικό οξύ και το πετρέλαιο στο πλοίο, εάν βυθιστεί, θα καταστρέψει ολόκληρο τον πυθμένα της θάλασσας

Ένα φορτηγό πλοίο με χημικά βυθίζεται στα ανοικτά των ακτών της Σρι Λάνκα, προκαλώντας φόβους για μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή.

Το πλοίο από την Σιγκαπούρη εν ονόματι X-Press Pearl βρέθηκε στις φλόγες μεσοπέλαγα.

Εκατοντάδες τόνοι λαδιού από δεξαμενές καυσίμων θα μπορούσαν να διαρρεύσουν στη θάλασσα εάν βυθιστεί πλήρως καταστρέφοντας την κοντινή θαλάσσια ζωή αναφέρουν πηγές στο BBC.
Ενώ την ίδια ώρα μια κοινή επιχείρηση έχει στηθεί από την Σρι Λάνκα και τη Ινδίας που εργάζονται για να αποφευχθεί μια πλήρης καταστροφή στον θαλάσσιο κόσμο.
"Το πλοίο βυθίζεται. Οι Αρχές προσπαθούν να ρυμουλκήσουν το πλοίο πριν βυθιστεί για να ελαχιστοποιηθεί η θαλάσσια ρύπανση, αλλά η πίσω περιοχή του πλοίου έχει παρασυρθεί", δήλωσε στο BBC εκπρόσωπος του Ναυτικού της Σρι Λάνκα.
Ο περιβαλλοντολόγος Δρ Ajantha Perera είπε στο BBC ότι μια βύθιση θα προκαλούσε «το χειρότερο περιβαλλοντικό σενάριο».

«Με όλα τα επικίνδυνα εμπορεύματα, το νιτρικό οξύ και όλα αυτά τα άλλα πράγματα, και το πετρέλαιο στο πλοίο, εάν βυθιστεί, θα καταστρέψει βασικά ολόκληρο τον πυθμένα της θάλασσας», είπε.
_118771290_img-20210602-wa0018.jpg
_118771292_img-20210602-wa0022.jpg

Αξιωματούχοι της Σρι Λάνκα πιστεύουν ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από διαρροή νιτρικού οξέος για την οποία το πλήρωμα γνώριζε από τις 11 Μαΐου.

Η X-Press Shipping - η εταιρεία που εδρεύει στη Σιγκαπούρη και κατέχει το σκάφος - επιβεβαίωσε ότι το πλήρωμα γνώριζε τη διαρροή, αλλά είπε ότι τους απαγορεύτηκε η άδεια τόσο του Κατάρ όσο και της Ινδίας να εγκαταλείψουν το πλοίο εκεί πριν από τη φωτιά.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης