Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα διάσωση σε δεύτερο αφρικανικό κράτος μέσα σε μία εβδομάδα από ΔΝΤ

Νέα διάσωση σε δεύτερο αφρικανικό κράτος μέσα σε μία εβδομάδα από ΔΝΤ
ΔΝΤ: Προσφέρει διάσωση σε δεύτερο αφρικανικό κράτος μέσα σε μία εβδομάδα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμφώνησε να διαθέσει μια δανειακή διευκόλυνση ύψους 1 δισ. δολαρίων στην Ουγκάντα, στη δεύτερη διάσωση μιας αφρικανικής χώρας μέσα σε τέσσερις μόλις ημέρες, στο πλαίσιο της προσπάθειας να βοηθήσει τις οικονομίες της ηπείρου να μετριάσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Το δάνειο προς την Ουγκάντα έρχεται μετά την συμφωνία του Ταμείου στις 27 Μαΐου να διαθέσει 1,5 δισ. δολάρια στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό για τα επόμενα τρία χρόνια και ακολουθεί την πρόβλεψη του ΔΝΤ για πάνω από $15 δισ. για τις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής από το ξέσπασμα της πανδημίας στην περιοχή το 2020.
Οι τελευταίες συμφωνίες χρειάζονται την τελική έγκριση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ.
Το Ταμείο θα βοηθήσει την Ουγκάντα, τον κορυφαίο εξαγωγέα καφέ της Αφρικής και το Κογκό, την μεγαλύτερη πηγή κοβαλτίου παγκοσμίως, να ανακάμψουν από την πανδημία που έχει πλήξει τα εισοδήματα και έχει οδηγήσει 30 εκατ. ανθρώπους σε ολόκληρη την ήπειρο σε συνθήκες «ακραίας φτώχειας».
«Η νόσος Covid-19 συνεχίζει να δημιουργεί κινδύνους", αναφέρει το ΔΝΤ στην ανακοίνωση έγκρισης τις δανειακής διευκόλυνσης προς την Ουγκάντα.
«Η αδύναμη εξωτερική ζήτηση και η πιθανή επιστροφή των μέτρων περιορισμών αποτελούν καθοδικούς κινδύνους.
Θα είναι σημαντικό να προσδιοριστούν στρατηγικές έκτακτων καταστάσεων στην περίπτωση που προκύψουν οι εν λόγω κίνδυνοι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης