Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ; Νέα διευρυμένη «μαύρη λίστα» με 59 κινεζικές εταιρείες – Μπλόκο σε τεχνολογίες παρακολούθησης

ΗΠΑ; Νέα διευρυμένη «μαύρη λίστα» με 59 κινεζικές εταιρείες – Μπλόκο σε τεχνολογίες παρακολούθησης

Απαγορεύεται σε αμερικανικές εταιρείες να αγοράσουν ή να πωλήσουν μετοχές τους σε κινεζικές εταιρείες που φέρεται να σχετίζονται με το στρατό, τις μυστικές υπηρεσίες ή με τεχνολογίες παρακολούθησης

Σχετικά Άρθρα

Νέες αναταράξεις προμηνύονται στις σινοαμερικανικές σχέσεις από τη στιγμή που η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Joe Biden ετοιμάζεται να εκδώσει νέο διάταγμα που να απαγορεύει σε αμερικανικές επιχειρήσεις να αγοράσουν ή να πωλήσουν μετοχές τους σε 59 κινεζικές εταιρείες που φέρεται να έχουν σχέσεις με το στρατό, τις μυστικές υπηρεσίες ή με τεχνολογίες παρακολούθησης, όπως ανέφεραν Αμερικανοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021.

Από τις 2 Αυγούστου 

Το υπουργείο Οικονομικών θα αναθεωρήσει τη «μαύρη λίστα» με τους νέους περιορισμούς, η οποία θα αντικαταστήσει την προηγούμενη που είχε εκδώσει το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας, με τους αξιωματούχους να επισημαίνουν ότι η νέα πολιτική θα τεθεί σε ισχύ από τις 2 Αυγούστου.
Η νέα απαγόρευση, που ουσιαστικά αποτελεί μία προσπάθεια να νομιμοποιήσει τις απαγορεύσεις επί προεδρίας Τrump, σηματοδοτεί την πρόθεση της αμερικανικής κυβέρνησης να διασφαλίσει ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις επ’ ουδενί δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσουν τα προγράμματα του κινεζικού στρατού, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους.

Και νέες προσθήκες

Η προσθήκη των κινεζικών εταιρειών τεχνολογίας με συστήματα παρακολούθησης διευρύνει το πεδίο της προηγούμενης λίστας, ενώ οι Αμερικανοί αξιωματούχοι υπογράμμισαν την πρόθεσή τους να προσθέσουν περισσότερες επιχειρήσεις που θα υπόκεινται σε αυτούς τους περιορισμούς.
Υπενθυμίζεται ότι η λίστα που είχε καταρτιστεί από τον Trump, περιελάμβανε 31 κινεζικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η China Mobile, η China Telecom, η Hikvision και η China Railway Construction Corp.

Πεκίνο

To Πεκίνο ήλπιζε πως ο Biden θα καταργούσε το απαγορευτικό ή έστω θα προχωρούσε σε ριζική τροποποίηση της λίστας.
Αντιθέτως όμως, ο με προεδρικό διάταγμα που θα εκδώσει σήμερα το βράδυ θα τροποποιήσει το διάταγμα Trump καθιστώντας το ακόμη πιο αυστηρό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης