Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολυμπιακοί αγώνες: Το 48% των Ιαπώνων θέλουν να ακυρωθούν

Ολυμπιακοί αγώνες: Το 48% των Ιαπώνων θέλουν να ακυρωθούν
Η κυβέρνηση δέχεται επικρίσεις και για τη βραδεία εμβολιαστική εκστρατεία στη χώρα, σε σύγκριση με άλλες
Οι μισοί Ιάπωνες πιστεύουν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν φέτος το καλοκαίρι, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας Yomiuri που δημοσιεύθηκε σήμερα 7/6, λιγότερους από δύο μήνες πριν την προγραμματισμένη έναρξη των Αγώνων.
Σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε από τις 4 ως τις 6 Ιουνίου, το 50% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής των Αγώνων κανονικά, από τις 23 Ιουλίου ως τις 8 Αυγούστου, ενώ το 48% επιθυμεί να ακυρωθούν λόγω της υγειονομικής κρίσης της covid-19.
Τον προηγούμενο μήνα σε αντίστοιχη δημοσκόπηση της ίδιας εφημερίδας, μόλις το 39% επιθυμούσε τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, έναντι του 59% που θα προτιμούσε την αναβολή ή την ακύρωσή τους.
Ωστόσο οι περισσότεροι ερωτηθέντες εκτίμησαν ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τους αθλητές και τους συμμετέχοντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν αρκούν, ενώ η στήριξη προς την κυβέρνηση του Ιάπωνα πρωθυπουργού Suga βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο της, μόλις στο 37%.
Οι Ιάπωνες κατηγορούν τον Suga και την κυβέρνησή του ότι διαχειρίστηκαν λάθος την κρίση του κορωνοϊού, λόγω της οποίας έχει επιβληθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε πολλές νομαρχίες της χώρας.
Η κυβέρνηση δέχεται επικρίσεις και για τη βραδεία εμβολιαστική εκστρατεία στη χώρα, σε σύγκριση με άλλες.
Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων αναμένεται να λάβουν αυτό τον μήνα απόφαση για τον αριθμό των θεατών που θα επιτρέπεται να παρακολουθήσουν το αθλητικό γεγονός, ενώ ήδη από τον Μάρτιο είχαν ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα υπάρξουν θεατές από το εξωτερικό λόγω της πανδημίας.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Yomiuri, το 26% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι επιθυμεί οι Αγώνες να πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών και το 24% με μειωμένο αριθμό θεατών.
Στο κοινοβούλιο βουλευτές της αντιπολίτευσης έθεσαν ερωτήσεις τόσο στον Suga όσο και στους υπουργούς της κυβέρνησής του για την επιμονή τους να διεξαχθούν κανονικά οι Αγώνες, παρά τις ανησυχίες ότι ενδέχεται να συμβάλει στην περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης