Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ταξίδι στο...διάστημα για τον Jeff Bezos

Ταξίδι στο...διάστημα για τον Jeff Bezos
Στις 20 Ιουλίου ο Bezos θα ταξιδέψει στο διάστημα, μαζί με τον αδελφό του
Σχετικά Άρθρα

Να πετάξει στην πρώτη επιβατική πτήση της διαστημικής εταιρείας του Blue Origin, σχεδιάζει ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, μαζί με τον αδερφό του, όπως ανακοίνωσε.
«Από τότε που ήμουν πέντε ετών, ονειρεύομαι να ταξιδέψω στο διάστημα.
Στις 20 Ιουλίου θα κάνω αυτό το ταξίδι μαζί με τον αδελφό μου.
Η μεγαλύτερη περιπέτεια με τον καλύτερο μου φίλο», έγραψε ο Bezos στον λογαριασμό του στο Instagram, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Ο Bezos, ο οποίος θα παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Amazon στις 5 Ιουλίου, θα ταξιδέψει μαζί με τον νικητή της δημοπρασίας για μια θέση στην πρώτη διαστημική πτήση από την Blue Origin τον ίδιο μήνα.

Η...διαστημική μάχη Bezos - Musk

Ο Bezos και ο ανταγωνιστής του Elon Musk, έχουν επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στις διαστημικές τους startups, αλλά η Blue Origin και SpaceX του Musk, μέχρι στιγμής έχουν στείλει στο διάστημα μόνο δορυφόρους.
Η Blue Origin έκλεισε τον πρώτο γύρο της δημοπρασίας τον περασμένο μήνα και ανακοίνωσε ότι είχε λάβει περισσότερους από 5.200 προσφορές από 136 χώρες, χωρίς να αποκαλύψει την υψηλότερη προσφορά.
Η τρέχουσα υψηλότερη προσφορά ανήλθε σε 2,8 εκατ. δολάρια στον δεύτερο γύρο της δημοπρασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Blue Origin.
(www.blueorigin.com).
Η Blue Origin στοχεύει να πραγματοποιήσει στις 20 Ιουλίου το πρώτο της ταξίδι με το διαστημικό σκάφος της, μια στιγμή που θα αποτελέσει ορόσημο στην κούρσα για την έναρξη μίας νέας εποχής στα ιδιωτικά διαστημικά ταξίδια.
Ο συνδυασμός πυραύλου και καψουλας του New Shepard έχει σχεδιαστεί για να πετάξει αυτόνομα με έξι επιβάτες πάνω από 62 μίλια (100 χλμ.) πάνω από τη γη.
Η κάψουλα διαθέτει έξι παράθυρα παρατήρησης, τα οποία σύμφωνα με την Blue Origin είναι σχεδόν τριπλάσια από εκείνα ενός αεροσκάφους Boeing 747 και τα μεγαλύτερα που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ στο διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης