Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Έως και το τέλος του 2022 η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών, προβλέπει κορυφαίος κατασκευαστής

FT: Έως και το τέλος του 2022 η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών, προβλέπει κορυφαίος κατασκευαστής
Η Flex διαθέτει περισσότερες από 100 μονάδες σε 30 χώρες και κατασκευάζει συσκευές και ηλεκτρονικά για λογαριασμό επιχειρήσεων μεταξύ των οποίων Ford, Dyson, Ocado και HP
Σχετικά Άρθρα

Τουλάχιστον μέχρι τα μέσα ή τα τέλη του 2022 θα διαρκέσει η έλλειψη ημιαγωγών που έχει πλήξει την παγκόσμια αλυσίδα προσφοράς και έχει προκαλέσει προβλήματα σε μία σειρά από κλάδους, από την αυτοκινητοβιομηχανία έως τους κατασκευαστές «έξυπνων» κινητών έως οικιακών συσκευών.
Την πρόβλεψη αυτή έκανε ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρονικών στον κόσμο, η Flex σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021.

Αλυσίδα εφοδιασμού

Πρόκειται για την πιο ηχηρή έως τώρα προειδοποίηση, κάνοντας λόγο για κρίση που αναγκάζει τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τους κατασκευαστές καταναλωτικών ηλεκτρονικών να επανεξετάσουν την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού των πρώτων υλών.
Η Flex με έδρα τη Σιγκαπούρη διαθέτει περισσότερες από 100 μονάδες σε 30 χώρες και κατασκευάζει συσκευές και ηλεκτρονικά για λογαριασμό επιχειρήσεων μεταξύ των οποίων Ford, Dyson, Ocado και HP, ως εκ τούτου, η θέση της στην αλυσίδα προσφοράς την καθιστά σημαντικό αγοραστή ημιαγωγών.

Υψηλή ζήτηση

Τόσο τα στελέχη της εταιρείας όσο και παράγοντες στον χώρο της βιομηχανίας προβλέπουν ότι με τη ζήτηση να βρίσκεται σε τόσο υψηλά επίπεδα, είναι φυσικό οι ελλείψεις να διαρκέσουν έως τα μέσα ή τα τέλη του 2022, ανάλογα με την κίνηση των εμπορευμάτων, με ορισμένους μάλιστα να είναι πιο απαισιόδοξοι βάζοντας έναν χρονικό ορίζοντα έως τα τέλη του 2023.
Μάλιστα, η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας σχολίασε πως οι διαταραχές στην αγορά έχουν οδηγήσει πολλούς διεθνείς πελάτες της Flex να δρομολογήσουν πολύ σοβαρή αναδιάρθρωση στις παραγωγικές γραμμές τους και μείωση της παραγωγής σε προϊόντα τους, κάτι που προφανώς θα επηρεάσει και την καταναλωτική αγορά.

Προϊόντα

Εκτός από την αυτοκινητοβιομηχανία, όπου πολλές βιομηχανίες έχουν αναγκαστεί να περιορίσουν σημαντικά την παραγωγή αυτοκινήτων, οι ελλείψεις σε ημιαγωγούς έχουν αρχίσει να εξαπλώνονται σε TVs, έξυπνα κινητά και οικιακές συσκευές, με την κατάσταση να επιδεινώνεται από τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε ορισμένες κινεζικές επιχειρήσεις, το φράξιμο της Διώρυγας του Σουέζ το Μάρτιο που ανέβασε στα ύψη το κόστος των ναύλων, τις ακραίες καιρικές συνθήκες στο Τέξας και την πρόσφατη πυρκαγιά σε εργοστάσιο επεξεργαστών στην Ιαπωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης