Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μείωση του εμπορικού ελλείμματος στα 68,9 δισ. δολ. τον Απρίλιο από τα επίπεδα ρεκόρ της πανδημίας, άνοδος εξαγωγών

ΗΠΑ: Μείωση του εμπορικού ελλείμματος στα 68,9 δισ. δολ. τον Απρίλιο από τα επίπεδα ρεκόρ της πανδημίας, άνοδος εξαγωγών

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν 1,1% σε 205 δισ. δολ., οι εισαγωγές μειώθηκαν 1,4% σε 273,9 δισεκατομμύρια δολάρια τον Απρίλιο

Σχετικά Άρθρα
Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ υποχώρησε τον Απρίλιο, από το υψηλό ρεκόρ του περασμένου μήνα, εν μέσω μείωσης των εισαγωγών, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021.
Ωστόσο, σύμφωνα με αναλυτές, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, η βελτίωση αυτή είναι πιθανώς προσωρινή καθώς η εγχώρια ζήτηση παραμένει ισχυρή.

Τα στοιχεία

Το εμπορικό έλλειμμα μειώθηκε κατά 8,2% στα 68,9 δισεκατομμύρια δολάρια.
Τα δεδομένα του εμπορικού ισοζυγίου για τον Μάρτιο αναθεωρήθηκαν υψηλότερα στα 75 δισ. δολάρια από 74,4 δισ. δολάρια, στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.
Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει εμπορικό έλλειμμα 69,0 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Απρίλιο

Απόδόσεις ομολόγων

Ακόμη και με τη μηνιαία μείωση το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου ε'ίναι 30% υψηλότερο από το επίπεδο του σε ετήσια βάση  μια εποχή που η οικονομία των ΗΠΑ είχε «παγώσει» εξαιτίας των lockdowns
Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων μειώθηκαν μετά την ανακοίνωση των στοιχίων με τον 10ετή τίτλο να διαπραγματεύεται πρόσφατα στο 1,53%, πλησιάζοντας το χαμηλότερο σημείο από τα μέσα Απριλίου.

Εισαγωγές

Η πτωτική κατανάλωση για εισαγόμενα καταναλωτικά αγαθά οδήγησε στη μείωση των εισαγωγών.
Αυτή η κατηγορία μειώθηκε κατά 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια, κυρίως λόγω της πτώσης 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα κινητά τηλέφωνα και άλλα οικιακά είδη.
Τα αυτοκίνητα, τα ανταλλακτικά και οι κινητήρες μειώθηκαν επίσης 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια εποχή που η έλλειψη ημιαγωγών εμπόδισε την παραγωγή και προκάλεσε διακοπή λειτουργίας σε ορισμένα εργοστάσια.

Εισαγωγές

Οι εισαγωγές υπηρεσιών στην πραγματικότητα αυξήθηκαν 700 εκατομμύρια δολάρια για το μήνα, χάρη στην ώθηση από τα ταξίδια και τις μεταφορές.
Το εμπορικό έλλειμμα με την Κίνα περιοριστηκε στα 32,4 δισεκατομμύρια δολάρια μετά την αύξηση 22% τον Μάρτιο.
U.S. trade deficit shrank in April from a record $75 billion in prior month
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης