Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Κίνδυνος να λήξουν εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson – Έκκληση στις πολιτείες για ασφαλή αποθήκευση

ΗΠΑ: Κίνδυνος να λήξουν εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson – Έκκληση στις πολιτείες για ασφαλή αποθήκευση

Λόγω των ανησυχιών για τις παρενέργειές και της μείωσης της προσέλευσης για τους εμβολιασμούς είναι αχρησιμοποίητες σχεδόν οι μισές από τις 21 εκατομμύρια δόσεις που η εταιρεία έχει παρασκευάσει για τις ΗΠΑ.

Σχετικά Άρθρα

Προέτρεψε τους κυβερνήτες των Πολιτειών να συνεργαστούν με την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) προκειμένου να επεκτείνουν το χρονικό όριο αποθήκευσης του εμβολίου της Johnson & Johnson για τον νέο κορωνοϊό, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας Andy Slavitt καθώς εκατομμύρια αχρησιμοποίητες δόσεις του εμβολίου αυτού πλησιάζουν στην ημερομηνία λήξης τους σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021.

Η FDA

«Προτρέπω κάθε κυβερνήτη που έχει δόσεις για τις οποίες υπάρχει ανησυχία ότι μπορεί να λήξουν, να συνεργαστεί απευθείας με την FDA για να ενημερωθεί για τις σωστές διαδικασίες αποθήκευσης, καθώς εξετάζονται διαδικασίες που θα επιτρέψουν οι δόσεις αυτές να διαρκέσουν περισσότερο», τόνισε ο Slavitt σε τηλεφωνική επικοινωνία.
Η FDA επεξεργάζεται σχέδια για την ασφαλή αποθήκευση των μη χρησιμοποιημένων εμβολίων της J&J, πρόσθεσε.

Αχρησιμοποίητα

Η φαρμακευτική εταιρεία έχει τονίσει ότι διεξάγει μελέτες αξιολόγησης σταθερότητας που θα μπορούσαν να της επιτρέψουν να μεταθέσει τις ημερομηνίες λήξης του μονοδοσικού εμβολίου της για τον νέο κορωνοϊό.
Οι ανησυχίες για την ασφάλεια του εμβολίου της J&J και η μείωση της ζήτησης για εμβόλια έχουν αφήσει αχρησιμοποίητες σχεδόν τις μισές από τις 21 εκατομμύρια δόσεις που η εταιρεία έχει παρασκευάσει για τις ΗΠΑ.

Οι παρτίδες

Η ζήτηση για όλα τα εμβόλια για τον νέο κορβνοϊό έχει μειωθεί από τα μέσα Απριλίου, αλλά η πτώση είναι σημαντικά μεγαλύτερη για αυτό της J&J.
Το Reuters υποστηρίζει ότι τουλάχιστον 13 παρτίδες εμβολίων της J&J έχουν ημερομηνίες λήξης 27 Ιουνίου ή νωρίτερα.
Δεν είναι σαφές σε πόσες δόσεις αυτές οι παρτίδες αντιστοιχούν. Η J&J έχει έτοιμες ακόμη 100 εκατομμύρια δόσεις, αλλά ο χρόνος αποστολής τους είναι αβέβαιος.
Η Πολιτεία του Οχάιο σε ανακοίνωσή της, υπογράμμισε είχε περίπου 200.000 δόσεις του εμβολίου της J&J με ημερομηνία λήξης στις 23 Ιουνίου.
Προέτρεψε τους κατοίκους του Οχάιο να κάνουν το εμβόλιο, προσθέτοντας πως η Πολιτεία δεν έχει τη νομική επιλογή να στείλει δόσεις του εμβολίου σε άλλες Πολιτείες ή χώρες.

Στο 30%

Οι δόσεις που πλησιάζουν στην ημερομηνία λήξης τους αντιπροσωπεύουν περίπου το 30% όλων των δόσεων του εμβολίου της J&J που έχει λάβει το Οχάιο μέχρι στιγμής.
Λίγο λιγότερα από 400.000 άτομα στο Οχάιο είχαν λάβει το εμβόλιο αυτό μέχρι χθες Δευτέρα , σύμφωνα με τα στοιχεία των CDC.
Ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να διευκολύνει περαιτέρω την πρόσβαση σε εμβόλια για την Covid -19, βοηθώντας στη διανομή τους σε χώρους εργασίας σε όλη τη χώρα, πρόσθεσε ο Σλάβιτ.

Εμβολιασμοί

Οι ΗΠΑ προχωρούν γρήγορα στην εκστρατεία εμβολιασμού του πληθυσμού τους, ενώ πολλές χώρες στον υπόλοιπο κόσμο πασχίζουν να εξασφαλίσουν εμβόλια για τους δικούς τους πολίτες.
Πάνω από δώδεκα αμερικανικές Πολιτείες έχουν χορηγήσει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου στο 70% του ενήλικου πληθυσμού τους ή παραπάνω, τόνισε ο σύμβουλος της αμερικανικής προεδρίας.
Μέχρι χθες, το 63,7% των Αμερικανών ενηλίκων είχε λάβει τουλάχιστον μία δόση, καθώς η χώρα επιχειρεί να πετύχει τον στόχο που έχει θέσει ο πρόεδρος Joe Biden για τον εμβολιασμό του 70% των Αμερικανών έως τις 4 Ιουλίου εν μέσω επιβράδυνσης της ανταπόκρισης των πολιτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης