Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ferrari: Γίνεται τεχνολογική εταιρεία και σχεδιάζει το μέλλον της στην ηλεκτροκίνηση

Ferrari: Γίνεται τεχνολογική εταιρεία και σχεδιάζει το μέλλον της στην ηλεκτροκίνηση

Τι σημαίνει η πρόσληψη του βετεράνου «γκουρού» των τεχνολογικών εταιρειών Benedetto Vigna και τα σχέδια της αυτοκινητοβιομηχανίας

Σχετικά Άρθρα

Στον βετεράνο των τεχνολογικών εταιρειών Benedetto Vigna στράφηκε η Ferrari προκειμένου να οδηγήσει τη μετάβαση της κατασκευάστριας εταιρείας πολυτελών αυτοκινήτων, γνωστής για τους κινητήρες υψηλών  οκτανίων που… βρυχώνται σε μια νέα εποχή αθόρυβων, ηλεκτορκίνητων κινητήρων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τετάρτη 9 Μαΐου 2021.
Ο Vigna, 52χρονος Ιταλόςφυσικός, διευθύνει σήμερα το μεγαλύτερο τμήμα της εταιρείας παραγωγής ημιαγωγών STMicroelectronics (ST), όπου εργάζεται από το 1995 και είχε ενεργό συμμετοχή στην πρωτοποριακή τεχνολογία οθόνης που χρησιμοποιήθηκε στα πρώτα iPhone της Apple.

Τεχνολογική εξέλιξη

Το πρόσληψη του Vigna δείχνει ότι η αναπτυξιακή στρατηγική της Ferrari παραμένει σταθερά προσανατολισμένη στην κατασκευή πρωτοποριακών, υψηλών προδιαγραφών αυτοκινήτων σε ένα μέλλον όπου θα κυριαρχεί η ηλεκτροκίνηση, αντί να επανατοποθετείται στο χώρων των πολυτελών οχήματων.
«Η μοναδική του γνώση που αποκτήθηκε για πάνω από 26 χρόνια δουλεύοντας στην καρδιά της βιομηχανίας ημιαγωγών που μετασχηματίζει γρήγορα τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, θα επιταχύνει την ικανότητα της Ferrari να πρωτοπορεί στην εφαρμογή τεχνολογιών επόμενης γενιάς», δήλωσε η εταιρεία την Τετάρτη.
Με οχήματα η τιμή των οποίων ξεκινά από πάνω από 200.000 ευρώ (244.000 δολάρια), οι επενδυτές συχνά βλέπουν τη Ferrari περισσότερο ως μία αυτοκινητοβιομηχανία συνδεδεμένη με τη πολυτέλεια, και υπήρχαν κάποιες φήμες ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλός της θα μπορούσε να προέρχεται από τον κόσμο των premium καταναλωτικών αγαθών.

Καινοτομία

Ο πρόεδρος John Elkann, ο γοητευτικός της οικογένειας Agnelli που ελέγχει τη Ferrari μέσω της επενδυτικής εταιρείας Exor, δήλωσε σε μια δήλωση ότι η εταιρεία χαιρέτισε να καλωσορίζει έναν «γκουρού» της τεχνολογίας στον κλάδο.
«Η βαθιά κατανόησή του για τις τεχνολογίες που οδηγούν σε μεγάλο μέρος την αλλαγής στη βιομηχανία μας, και η αποδεδειγμένη καινοτομία, ανάπτυξη επιχειρηματικών και ηγετικών δεξιοτήτων του, θα ενισχύσει περαιτέρω τη Ferrari και τη μοναδική ιστορία του πάθους και της απόδοσης που τη χαρακτηρίζει», δήλωσε.

Ηλεκτροκίνηση

Η Ferrari, η οποία ήδη προσφέρει υβριδικά μοντέλα, υποσχέθηκε να παραδώσει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο μέχρι το 2025.
Ο Pietro Solidoro, αναλυτής στο Bestinver, δήλωσε ότι ο διορισμός της Vigna θα μειώσει τις ανησυχίες της αγοράς για το μέλλον της Ferrari και την πορεία της προς το πρώτο ηλεκτροκίνητο της όχημα.
«Πιστεύουμε ότι θα είναι σε θέση να επιταχύνει περαιτέρω την ικανότητα της Ferrari να παραμείνει μπροστά από την καμπύλη των τεχνολογιών επόμενης γενιάς σε σύγκριση με τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας», δήλωσε ο Solidoro.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης