Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αυξήσεις φόρων κατά 213.000 δολ κατά μέσον όρο για το 1% των πλουσιότερων Αμερικανών το 2022

ΗΠΑ: Αυξήσεις φόρων κατά 213.000 δολ κατά μέσον όρο για το 1% των πλουσιότερων Αμερικανών το 2022
Τι δείχνουν τα στοιχεία του κέντρου φορολογικής πολιτικής του ινστιτούτου Urban-Brookings
Σχετικά Άρθρα

To πλουσιότερο 1% των Αμερικανών θα δει αύξηση των φόρων που καταλογίζονται στα εισοδήματά του κατά περισσότερο από 213.000 δολ, κατά μέσο όρο, τον επόμενο χρόνο ως αποτέλεσμα του νέου φορολογικού κώδικα του προέδρου Joe Biden, σύμφωνα με ανάλυση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 από το κέντρο φορολογικής πολιτικής του ινστιτούτου Urban-Brookings, τα στοιχεία της οποία επικαλείται δημοσίευμα του CΝΒC.

Επιβάρυνση

Τα νοικοκυριά, που έχουν εισοδήματα περίπου 800.000 δολ ή περισσότερα ετησίως, θα δουν τα εισοδήματά τους μετά τη φορολογία μειώνονται περίπου 11%, σύμφωνα με την ανάλυση.
Ο Biden πρότεινε την αύξηση των φόρων σε πλούσιους Αμερικανούς και εταιρείες για να χτηματοδοτήσει το σχέδιο σχέδιο πολυεπίπεδων επενδύσεων στις δημόσιες υποδομές  και επέκταση του δικτύου κοινωνικής ασφάλισης που θα ωφελούσε ιδιαίτερα τις οικογένειες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

Ανώτερος συντελεστής

Το κορυφαίο 0,1% - που κερδίζει τουλάχιστον 3,6 εκατομμύρια ετησίως - θα πληρώσει κατά μέσο όρο 1,6 εκατομμύρια δολάρια, κατά μέσο όρο.
Το εισόδημά τους μετά τη φορολογία θα μειωθεί περίπου 17%, σύμφωνα με την ανάλυση.
Το σχέδιο του Biden περιλαμβάνει την αύξηση του υψηλότερου συντελεστή φόρου εισοδήματος σε 39,6% από το τρέχον 37%.
Φορολογεί επίσης τις αδιάθετες μετοχές και άλλα περιουσιακά στοιχεία μετά το θάνατο του υπόχρεου αντί να μεταβιβάζονται αφορολόγητα στους κληρονόμους,
Ο υψηλός φορολογικός συντελεστής στα μακροπρόθεσμα κεφαλαιακά κέρδη θα αυξηθεί σε 43,4%, από το τρέχον 23,8%, για τους φορολογούμενους με ετήσιο εισόδημα άνω του 1 εκατ. δολαρίων.

Μικρά και μεσαία εισοδήματα

Το σχέδιο θα επεκτείνει επίσης τις πρόσφατες προσωρινές αυξήσεις στις φοροαπαλλαγές για τα παιδιά και τη φροντίδα εξαρτώμενων προσώπων και διατηρεί τις φοροαπαλλαγές για τα εισοδήματα που εισήχθησαν από το American Rescue Plan
Αυτά τα οφέλη αφορούν σε μεγάλο βαθμό νοικοκυριά με χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

Φοροαπαλλαγές

Παρέχεται στα νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος (με εισόδημα 26.000 δολ ή λιγότερο) μια μέση μείωση φόρου ύψους 600 δολ, το επόμενο έτος - αυξάνοντας το εισόδημά τους μετά από τους φόρους περίπου 4%, σύμφωνα με το κέντρο φορολογικής πολιτικής.
Τα νοικοκυριά μεσαίου εισοδήματος (με εισοδήματα 52.000 δολ. έως 92.000 δολ.) θα έχουν μειωση φορού κατά 300 δολ, κατά μέσο όρο, ή 0,5% των εσόδων.
Ωστόσο, οι οικογένειες με παιδιά θα έχουν μεγαλύτερη μείωση στη φορολογική τους υποχρέωση.
Για παράδειγμα, οι χαμηλόμισθοι με παιδιά θα δουν τη μείωση της φορολογίας τους να αυξάνεται κατά περισσότερο από πέντε φορές σε 3.200 δολ. κατά μέσον όρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης