Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed (ΗΠΑ): Σε ύψος - ρεκόρ εκτοξεύθηκε ο πλούτος των νοικοκυριών, στα 136,9 τρισ. δολ., το Μάρτιο

Fed (ΗΠΑ): Σε ύψος - ρεκόρ εκτοξεύθηκε ο πλούτος των νοικοκυριών, στα 136,9 τρισ. δολ., το Μάρτιο

Επιπλέον 3,2 τρισ. δολάρια στα περιουσιακά στοιχεία των νοικοκυριών το πρώτο τρίμηνο από τη Wall

Σχετικά Άρθρα

οδο στα 136,9 τρισεκατομμύρια δολάρια σημείωσε ο πλούτος των νοικοκυριών των ΗΠΑ στα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) των ΗΠΑ, με ώθηση από τα μαζικά μέτρα δημοσιονομικής στήριξης που έλαβε η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021
Η αυξημένη σημμετοχή στο ράλι της Wall οδήγησε στη συνολική αύξηση του πλούτου, προσθέτοντας 3,2 τρισεκατομμύρια δολάρια στα περιουσιακά στοιχεία των νοικοκυριών το πρώτο τρίμηνο.
Οι αυξανόμενες αξίες ακινήτων στην κτηματαγορά προστέθηκαν περίπου 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με την τελευταία τριμηνιαία έκθεση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για τα περιουσιακά στοιχεία νοικοκυριών, επιχειρήσεων και πολιτειών.
Συνολικά, ο πλούτος των νοικοκυριών των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 5 τρισεκατομμύρια δολάρια από το τέταρτο τρίμηνο του 2020.

Αποταμιεύσεις και επιταγές

Τα υπόλοιπα των καταθέσεων σε μετρητά και σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου αυξήθηκαν κατά περίπου 850 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο, στο ύψος ρεκόρ 14,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τη Fed.
Συνολικά, τα υψηλότερα υπόλοιπα στους τραπεζικούς λογαρισμούς ενισχύθηκαν απο τις επιταγές των 600 δολαρίων που στάλθηκαν στους περισσότερους Αμερικανούς στο πλαίσιο ενός πακέτου μέτρων τόνωσης πανδημίας που υπέγραψε ο πρώην πρόεδρος Donald Trump στα τέλη Δεκεμβρίου, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος των επιταγών 1.400 δολαρίων που ήταν μέρος του πακέτου μετρων του προέδρου Joe Biden τον Μάρτιο.

Τα μέτρα τόνωσης

Τα συνολικά μέτρα τόνωσης των δύο πακέτων ανήλθαν στα 2,8 τρισεκατομμύρια δολάρια και περιελάμβανε ενισχύσεις για μικρές επιχειρήσεις και τις πολιτείες, καθώς και επιπλέον 300 δολ. επιπλπεον εβδομαδιαία βοήθεια στους ανέργους

Ιδιωτικό και δημόσιο χρέος

Η έκθεση έδειξε ότι το συνολικό χρέος των νοικοκυριών αυξήθηκε το πρώτο τρίμηνο με ρυθμό 6,5% σε ετήσια βάση σε σύγκριση με αύξηση 6,2% το τέταρτο τρίμηνο, καθώς επιταχύνθηκε ο ο ρυθμός χορηγήσεων στεγαστικών δανείων.
Ο δανεισμός των μη χρηματοοικονομικών επιχειρήσεων επιταχύνθηκε με ρυθμό 4,4%, από 1,1% το προηγούμενο τρίμηνο.
Ο δημόσιος δανεισμός αυξήθηκε με ετήσιο επιτόκιο 6,5% έναντι 10,9% το προηγούμενο τρίμηνο

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης