Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΜΑ: Σύσταση να μην κυκλοφορήσουν πιθανώς μολυσμένες παρτίδες Johnson & Johnson

ΕΜΑ: Σύσταση να μην κυκλοφορήσουν πιθανώς μολυσμένες παρτίδες Johnson & Johnson
Η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ δεν ανέφερε πόσες δόσεις θα μπορούσαν να επηρεαστούν, αλλά η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων είπε στην J&J να «πετάξει» 60 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου COVID-19
Επιφυλακτικός είναι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων για την ασφάλεια μιας παρτίδας εμβολίων Johnson & Johnson που παρασκευάστηκε την ίδια εποχή με μια μολυσμένη παρτίδα.
Η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ για τα φάρμακα ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι δεν συνιστά την κυκλοφορία των παρτίδων εμβολίων Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού που φτιάχτηκαν περίπου την εποχή που υπήρξε πρόβλημα σε αμερικανικό εργοστάσιο.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δήλωσε ότι γνώριζε για τη διασταυρούμενη μόλυνση δύο διαφορετικών εμβολίων που παράγονται σε εργοστάσιο για δραστικές ουσίες στο Μέριλαντ.
Ανέφερε ακόμη ότι η συγκεκριμένη παρτίδα δεν προοριζόταν για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Προληπτικά και για τη διασφάλιση της ποιότητας των εμβολίων, οι εποπτικές αρχές συνέστησαν να μην κυκλοφορήσουν παρτίδες εμβολίων που περιέχουν τη δραστική ουσία που παράχθηκε περίπου την ίδια περίοδο που συνέβη η μόλυνση» ανέφερε.
Η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ δεν ανέφερε πόσες δόσεις θα μπορούσαν να επηρεαστούν, αλλά η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων είπε στην J&J να «πετάξει» 60 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου COVID-19.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης