Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Με επίκεντρο τον αγωγό Nord Stream 2 η επίσκεψη Merkel στο Λευκό Οίκο (15/7)

Γερμανία: Με επίκεντρο τον αγωγό  Nord Stream 2 η επίσκεψη Merkel στο Λευκό Οίκο (15/7)
Tι θα προσφέρει η γερμανική πλευρά στις ΗΠΑ για να επιλυθεί η διαφορά όσον αφορά το ενεργειακό project
Σχετικά Άρθρα

To ταξίδι στην Ουάσιγκτον στα μέσα Ιουλίου το οποίο θα πραγματοποιήσει η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel θα έχει στόχο να επιλυθεί η δαμάχη με την κυβέρνηση των ΗΠΑ σχετικά με τον αγωγό Nord Stream 2 της Βαλτικής Θάλασσας, όπως σχολιάζουν την είδηση τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021.
 Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη της καγκελαρίου στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ μετά τη νίκη του προέδρου Joe Biden

Διαβουλεύσεις

«Η επίσκεψη Merkel στις 15 Ιουλίου υπογραμμίζει το βάθος των διμετών σχέσεων ανάμεσα στη Γερμανία και στις ΗΠΑ», επισημαίνεται χαρακτητισκά σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Οι συνομιλίες θα καλύψουν μια σειρά από θέματα των διμερών σχέσεων, αλλά ο αγωγός Nord Stream 2 θα διαδραματίσει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο, όπως σχολιάζεται στα διεθνή ΜΜΕ.
Πρόσφατα, ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής της μερκελ Jan Hecker – και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Biden Jake Sullivan αναζήτησαν στην Ουάσινγκτον τρόπους επίλυσης του ζητήματος του αγωγού φυσικού αερίου.
Η συνάντηση απέτυχε να επιλύσει τις διαφορές όσον αφορά το ενεργειακό project, αλλά και οι δύο πλευρές την χαρακτήρισαν εποικοδομητική.

Οι γερμανικές προτάσεις

Σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt, οι Γερμανοί υπέβαλαν προτάσεις για το πώς θα μπορούσε να εκτονωθεί το θέμα.
Αυτές θα πρέπει τώρα να γίνουν αντικείμενο επεξεργασίας ώστε να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές και στη συνέχεια να χρησιμεύσουν ως βάση για τη συνάντηση μεταξύ Biden και Merkel.
Οι γερμανικές προτάσεις από τη μία πλευρά στοχεύουν να καταστήσουν πιο ορατή την υποστήριξη που παρέχει η Γερμανία στην Ουκρανία.
Από την άλλη πλευρά, περιλαμβάνουν σκέψεις για την διεύρυνση της υποστήριξης του Κιέβου από το Βερολίνο, γράφει η εφημερίδα.

Κορνουάλη

Η Merkel και ο Biden θα έχουν ήδη συναντηθεί στη σύνοδο κορυφής της ομάδας των G7 στην Κορνουάλη του Ηνωμένου Βασιλείου.
Εκεί αναμένεται επίσης μια διμερής συζήτηση, αλλά ο χρόνος θα είναι πολύ περιορισμένος προκειμενου να διευθετηθεί η διαφορά για το ζήτημα του αγωγού φυσικού αερίου, καυταλήγει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης