Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο βορειοκορεάτης Kim Jong Un αποτρελάθηκε – Επιβάλλει 15 χρόνια κάθειρξη σε όποιον ακούει pop μουσική…

Ο βορειοκορεάτης Kim Jong Un αποτρελάθηκε – Επιβάλλει 15 χρόνια κάθειρξη σε όποιον ακούει pop μουσική…
Τα καθεστώτα τρέμουν την πρόοδο, τις νέες τάσεις, ιστορικά όσα καθεστώτα επιχείρησαν τέτοιους ακραίους περιορισμούς τελικά κατέρρευσαν και ο Kim Jong Un τελικά θα έχει την ίδια τύχη αργά ή γρήγορα
Σχετικά Άρθρα

Ο Kim Jong Un ο βορειοκορεάτης δικτάτορας κατηγόρησε την pop μουσική ως «φαύλο καρκίνο» και για να αντιμετωπίσει πιθανή επιρροή στον καταπιεσμένο πληθυσμό της Βόρειας Κορέας, το καθεστώς επιβάλλει 15 χρόνια σκληρή εργασία
Προφανώς ο Kim Jong Un (προφέρεται Κιμ Τζονγκ Ον) προσπαθεί να πολεμήσει τον πολιτισμό και προσπαθεί να «προστατεύσει» την Βόρειο Κορέα από μια εισβολή της Pop μουσικής, αποκαλώντας την κουλτούρα των νέων της Νότιας Κορέας ως παγκόσμιο «φαύλο καρκίνο» που καταστρέφει τη νεολαία.
Τα καθεστώτα τρέμουν την πρόοδο, τις νέες τάσεις, ιστορικά όσα καθεστώτα επιχείρησαν τέτοιους ακραίους περιορισμούς τελικά κατέρρευσαν και ο Kim Jong Un τελικά θα έχει την ίδια τύχη αργά ή γρήγορα.

Προπαγάνδα κατά της pop μουσικής

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας έχουν ξεκινήσει εσχάτως προπαγάνδα εναντίον της Pop μουσικής.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Kim ή άλλοι αξιωματούχοι στα κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης βάλλουν κατά της διεφθαρμένης "ενδυμασίας, τα χτενίσματα, τον τρόπο ομιλίας και συμπεριφορές" που προέρχεται από εξωτερική επιρροή, ειδικά από τη μουσική και τις ταινίες της Νότιας Κορέας, απειλώντας να προκαλέσει αλλαγές στην «ιδεολογική και διανοητική κατάσταση» των νέων της Βόρειας Κορέας.
Το καθεστώς του Kim Jong Un διέταξε επίσης τις αρχές σε όλες τις επαρχίες να "καταπολεμούν ανελέητα" τις αυξανόμενες "καπιταλιστικές τάσεις" και όλες τις εξωτερικές μορφές πολιτιστικής επιρροής.
Πολλές διεθνείς εκθέσεις επισημαίνουν τώρα έναν νόμο που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο 2020 και επιβάλλει ποινές έως και 15 χρόνια σκληρής εργασίας εάν βρεθεί στην κατοχή τραγούδια ή μουσική της Νότιας Κορέας.
Ο νέος νόμος ορίζει ότι θα επιβάλλονται ποινές 5 έως 15 χρόνια σε στρατόπεδα εργασίας για άτομα που παρακολουθούν ή κατέχουν ψυχαγωγικό υλικό από τη Νότια Κορέα.
Η προηγούμενη μέγιστη τιμωρία για τέτοια «εγκλήματα» ήταν πέντε χρόνια σκληρής εργασίας.
Και το χειρότερο, όσοι μεταφέρουν τέτοιο υλικό στα χέρια των Βορειοκορεατών μπορούν να αντιμετωπίσουν ακόμη πιο αυστηρές ποινές, συμπεριλαμβανομένης της θανατικής ποινής.
Ο νέος νόμος απαιτεί επίσης έως και δύο χρόνια σκληρής εργασίας για όσους «μιλούν, γράφουν ή τραγουδούν με στιλ της Νότιας Κορέας».
Παρά τον προφανή παραλογισμό έως και κωμικοτραγικό νόμο της Βόρειας Κορέας είναι προφανές ότι το δικτατορικό καθεστώς ανησυχεί μήπως η pop μουσική… οδηγήσει σε κατάρρευση αυτό το άθλιο σύστημα ανελευθερίας και καταπάτησης των δικαιωμάτων που πρεσβεύει το κομουνιστικό καθεστώς της Βόρειας Κορέας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης