Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπορεί τα εμβόλια της Pfizer και Moderna να προκαλέσουν μυοκαρδίτιδα στους νέους; – Υπάρχουν 226 περιπτώσεις

Μπορεί τα εμβόλια της Pfizer και Moderna να προκαλέσουν μυοκαρδίτιδα στους νέους; – Υπάρχουν 226 περιπτώσεις
Η Pfizer δήλωσε ότι υποστηρίζει την εκτίμηση του CDC για τις περιπτώσεις καρδιακής φλεγμονής, σημειώνοντας ότι «ο αριθμός των αναφορών είναι μικρός δεδομένου του αριθμού των δόσεων που χορηγούνται».
Σχετικά Άρθρα

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις ΗΠΑ θα πραγματοποιήσουν επείγουσα έρευνα για να ερευνήσουν μια σπάνια καρδιακή φλεγμονή μετά τον εμβολιασμό.
Η συμβουλευτική επιτροπή εμβολίων των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μια έκτακτη συνεδρίαση στις 18 Ιουνίου 2021 για να συζητήσει τις υψηλότερες από τις αναμενόμενες αναφορές καρδιακής φλεγμονής σε νεαρούς άνδρες μετά την δεύτερη δόση των εμβολίων Pfizer και Moderna κατά του covid 19.
Η συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου 2021 θα εξετάσει τις συνθήκες εμφάνισης μυοκαρδίτιδας που είναι πολύ σπάνιες και δεν έχουν άμεση σχέση με τα εμβόλια, ανακοίνωσε ο οργανισμός στις 10 Ιουνίου.
Το πρώτο μέρος της συνάντησης θα περιλαμβάνει μια ενημέρωση σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων COVID-19, συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων μυοκαρδίτιδας που παρατηρήθηκαν μετά τη χορήγηση εμβολίων βασισμένων στην τεχνολογία mΡΝΑ.
Η μυοκαρδίτιδα είναι μια σπάνια διαταραχή που οδηγεί σε φλεγμονή της καρδιάς.
Οι αιτίες μπορεί να είναι από την κοινή γρίπη έως και τον Covid 19. Τα ποσοστά μυοκαρδίτιδας και παρόμοιας πάθησης όπως η περικαρδίτιδα, για άτομα ηλικίας 16 έως 24 ετών μετά τον εμβολιασμό με δύο από τα τρία εμβόλια COVID-19 που έχουν εγκριθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι υψηλότερα από το αναμενόμενο ποσοστό, όπως αποκάλυψαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC)

Έχουν αναφερθεί 226 περιπτώσεις

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί ή εντοπιστεί 226 αναφορές σε άτομα ηλικίας 30 ετών και κάτω που ενδέχεται να ανταποκρίνονται στον «ορισμό της υπόθεσης για την καρδιακή φλεγμονή» του οργανισμού, μετά τον εμβολιασμό, δήλωσε ο ιατρός Tom Shimabukuro, αναπληρωτής διευθυντής του οργανισμού, Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ.
Από τα 12,2 εκατομμύρια που είχαν εμβολιαστεί πλήρως έως τις 31 Μαΐου, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών έχει αναρρώσει, 41 είχαν συνεχή συμπτώματα, 15 εξακολουθούν να νοσηλεύονται και τρεις βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
Ο Shimabukuro είπε ότι το CDC θα συνεχίσει να αξιολογεί τη μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό και να αξιολογεί τα οφέλη και τους κινδύνους των εμβολίων Pfizer και Moderna, καθώς και τα δύο χρησιμοποιούν τεχνολογία mRNA.
Μέχρι τώρα πάνω από 18 εκατομμύρια άτομα ηλικίας 12-24 έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το CDC συνεχίζει να προτείνει τον εμβολιασμό COVID-19 για όλους από ηλικίας 12 ετών και άνω», δήλωσε εκπρόσωπος του CDC.
Η συμβουλευτική ομάδα του CDC, επίσημα γνωστή ως Συμβουλευτική Επιτροπή Πρακτικών Ανοσοποίησης, ή ACIP, κάνει συστάσεις προς την υπηρεσία σχετικά με τα εμβόλια.
Οι συστάσεις είναι μη δεσμευτικές, αλλά το CDC συχνά τις αξιολογεί.
Αφού η ομάδα συνέστησε την άρση της απαγόρευσης του εμβολίου Johnson & Johnson μετά την εμφάνιση θρομβώσεων σε επτά γυναίκες μετά τον εμβολιασμό.
Το υψηλότερο από το αναμενόμενο ποσοστό που δείχνουν οι στατιστικές είναι συνεπές με τα δεδομένα από το Ισραήλ.
Να σημειωθεί ότι επιστήμονες στο Ισραήλ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει πιθανή σχέση μεταξύ των περιπτώσεων των εμβολίων της Pfizer και σπάνιων περιπτώσεων μυοκαρδίτιδας

Ορισμένοι δεν αποκλείουν για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα να χορηγείται μόνο μια δόση των εμβολίων της Moderna ή Pfizer σε άτομα ηλικίας κάτω των 20 ετών, να μειωθεί η ποσότητα της δοσολογίας ή να επεκταθεί η διάρκεια μεταξύ των δύο εμβολιασμών.
Μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής Εμβολίων και Σχετικών Βιολογικών Προϊόντων του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, εξέφρασαν ανησυχία για τα δεδομένα συσχέτισης της μυοκαρδίτιδας με τα εμβόλια.
Μάλιστα οι παρενέργειες τύπου μυοκαρδίτιδας ή άλλες φαίνεται γενικά να είναι χειρότερες μετά τη δεύτερη δόση, θα πρέπει να μελετηθούν με προσοχή.
Ο ιατρός Mark Sawyer, καθηγητής παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, δήλωσε στους συναδέλφους του κατά τη διάρκεια της συνάντησης. «Νομίζω ότι η μυοκαρδίτιδα είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά γιατί πιθανότατα βλέπουμε την κορυφή του παγόβουνου».
Η Pfizer δήλωσε ότι υποστηρίζει την εκτίμηση του CDC για τις περιπτώσεις καρδιακής φλεγμονής, σημειώνοντας ότι «ο αριθμός των αναφορών είναι μικρός δεδομένου του αριθμού των δόσεων που χορηγούνται».
«Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσεκτική αξιολόγηση των αναφορών και δεν έχει εξαχθεί το συμπέρασμα ότι τα εμβόλια mRNA COVID-19 προκαλούν μυοκαρδίτιδα ή περικαρδίτιδα», δήλωσε η Pfizer.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης