Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε κίνδυνο η άρση των μέτρων στη Βρετανία λόγω στελέχους «Δέλτα» - Τη Δευτέρα (14/6) οι ανακοινώσεις Johnson

Σε κίνδυνο η άρση των μέτρων στη Βρετανία λόγω στελέχους «Δέλτα» - Τη Δευτέρα (14/6) οι ανακοινώσεις Johnson
Βρετανικά μέσα ενημέρωσης «βλέπουν» καθυστέρηση ενός μήνα στην άρση των περιορισμών για τον κορωνοϊό

Αναβολή αναμένεται να λάβει το τελικό στάδιο άρσης των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, καθώς τα στοιχεία δείχνουν περαιτέρω εξάπλωση των κρουσμάτων του παραλλαγμένου στελέχους «Δέλτα».
Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson, αναμένεται να ανακοινώσει τη Δευτέρα (14/6/2021) εάν η σχεδιαζόμενη άρση των περιορισμών, που θα προβλέπει τον τερματισμό των ορίων για κοινωνικές επαφές, θα προχωρήσει κανονικά στις 21 Ιουνίου.
Ωστόσο η γρήγορη εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, που αρχικά ταυτοποιήθηκε στην Ινδία, έχει θέσει σε κίνδυνο αυτά τα σχέδια, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξει καθυστέρηση ενός μήνα στην άρση των περιορισμών, σύμφωνα με τη Daily Telegraph.
Μια καθυστέρηση τεσσάρων εβδομάδων θα καθυστερήσει τη χαλάρωση των περιορισμών έως τις 19 Ιουλίου.
Η κυβέρνηση ανέκαθεν έλεγε ότι οι αποφάσεις σε κάθε στάδιο της εξόδου από το lockdown εξαρτώνται από τα στοιχεία, και νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο πρωθυπουργός προειδοποίησε για πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων.
Οι αποκεντρωμένες κυβερνήσεις στη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία είναι αυτές που λαμβάνουν τις περισσότερες αποφάσεις για τη δημόσια υγεία στις περιοχές που είναι υπό τη δικαιοδοσία τους.
Το γραφείο του πρωθυπουργού δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για σχόλιο.
Η Βρετανία ανακοίνωσε χθες (11/6/2021) 8.125 νέα κρούσματα COVID-19, το υψηλότερο ημερήσιο σύνολο από τον Φεβρουάριο, προσθέτοντας ότι ο δείκτης αναπαραγωγής "R" και οι ημερήσιοι δείκτες αύξησης είναι επίσης υψηλότεροι στις τελευταίες εκτιμήσεις, γεγονός που υποδηλώνει ότι η πανδημία αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.
O Johnson έχει πει ότι μια αύξηση στα κρούσματα ήταν ανέκαθεν αναμενόμενη μετά την τελευταία φάση χαλάρωσης του lockdown τον Μάιο, αλλά αυτό που θα κρίνει την κατάργηση όλων των περιορισμών θα είναι ο βαθμός στον οποίο η εμβολιαστική εκστρατεία της Βρετανίας θα καταφέρει να σπάσει τη σύνδεση μεταξύ κρουσμάτων και θανάτων.
Ο συνολικός απολογισμός θανάτων λόγω της COVID-19 στη Βρετανία είναι πάνω από 127.000 αλλά ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων έχει μειωθεί ύστερα από το τρίτο, πανεθνικό lockdown και την εμβολιαστική εκστρατεία που τρέχει με γρήγορους ρυθμούς.
Πάνω από τα τρία τέταρτα των ενηλίκων έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της COVID-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης