Διεθνή

Μίνι – lockdown στη Μόσχα για να αντιμετωπιστεί η εκτόξευση κρουσμάτων Covid

Μίνι – lockdown στη Μόσχα για να αντιμετωπιστεί η εκτόξευση κρουσμάτων Covid
Ο δήμαρχος της Μόσχας κάλεσε επίσης τους ηλικιωμένους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και τους κατοίκους της πόλης να εμβολιαστούν το ταχύτερο δυνατό.
Σχετικά Άρθρα

Σε δημόσια αργία κήρυξε ουσιαστικά ολόκληρη τη Μόσχα ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας, προκειμένου να καταπολεμηθεί μία εκτόξευση των μολύνσεων από τον Covid – 19.
Ο Sergey Sobyanin ανακοίνωσε το Σάββατο (12/6/2021) την απόφαση, λέγοντας ότι δεν θα επηρεάσει τους οργανισμούς συντήρησης των υποδομών της ρωσικής πρωτεύουσας, τον στρατό και άλλες στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις.
Η Δευτέρα, 14 Ιουνίου, είναι έτσι κι αλλιώς δημόσια αργία και ο δήμαρχος είπε στους πολίτες να μην πάνε στη δουλειά τους ούτε και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας.
«Προκειμένου να σταματήσουμε τον αυξανόμενο ρυθμό νόσησης και να σωθούν ζωές, υπέγραψα σήμερα ένα διάταγμα που προβλέπει ημέρες αργίας από τη 15η έως τη 19η Ιουνίου 2021 με αμοιβή για τους εργαζομένους», ανέφερε ο Sobyanin στο επίσημο blog του.
Ο Sobyanin διέταξε επίσης όλα τα μπαρ, τα εστιατόρια και τους χώρους εκδηλώσεων να κλείνουν έως τις 11.00 μ.μ. στην πόλη μέχρι τις 20 Ιουνίου.

Αργοί ρυθμοί εμβολιασμού

Το Σάββατο 12/6 η Ρωσία ανακοίνωσε 13.510 νέες θετικές διαγνώσεις τις προηγούμενες 24 ώρες, τον μεγαλύτερο ημερήσιο απολογισμό από τις αρχές Φεβρουαρίου.
Από αυτές, 6.701 καταγράφηκαν στη Μόσχα, ο υψηλότερος απολογισμός στην πόλη μέχρι τώρα φέτος.
Ο δήμαρχος κάλεσε επίσης τους ηλικιωμένους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και τους κατοίκους της πόλης να εμβολιαστούν το ταχύτερο δυνατό.
Αν και τα εμβόλια είναι ευρέως διαθέσιμα στην πρωτεύουσα από τον Ιανουάριο, όταν η Ρωσία ξεκίνησε το εθνικό πρόγραμμα ανοσοποίησης, οι εμβολιασμοί κινούνται με αργούς ρυθμούς.
Τον περασμένο μήνα ο Sobyanin επέκρινε τους χαμηλούς ρυθμούς εμβολιασμού, χαρακτηρίζοντας «αξιοπρόσεκτο» το γεγονός ότι τα νοσοκομεία στην πρωτεύουσα γεμίζουν με ασθενείς την ίδια στιγμή που υπάρχουν ευρέως διαθέσιμα εμβόλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης