Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αργεντινή: Ξεπέρασαν τις 85.000 οι θάνατοι λόγω Covid – Στα 4,11 εκατομμύρια τα κρούσματα

Αργεντινή: Ξεπέρασαν τις 85.000 οι θάνατοι λόγω Covid – Στα 4,11 εκατομμύρια τα κρούσματα
Νέοι περιορισμοί στις διεθνείς πτήσεις στην Αργεντινή καθώς οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 ξεπέρασαν τους 85.000 και τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού τα 4,11 εκατομμύρια
Σχετικά Άρθρα

Η κυβέρνηση της Αργεντινής επέβαλε χθες νέους περιορισμούς στις διεθνείς πτήσεις, λόγω της ανησυχίας για την έλευση στη χώρα παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορωνοϊού όπως το Δέλτα, που αρχικά ταυτοποιήθηκε στην Ινδία, σύμφωνα με την επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Θα μειωθεί η συχνότητα των αεροπορικών συνδέσεων με την Ευρώπη και η πλήρης διακοπή των πτήσεων από προορισμούς όπως η Τουρκία και αφρικανικές χώρες. Σκοπός είναι να μειωθεί «η διεθνής αεροπορική κίνηση και να εμποδιστούν να φθάσουν στην Αργεντινή άλλες παραλλαγές του νέου κορωνοϊού».
Οι πτήσεις από τη Βραζιλία, τη Χιλή και την Ινδία επίσης θα ανασταλούν, όπως και οι συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.
Σύμφωνα με το κείμενο, το υπουργείο Μεταφορών έδωσε εντολή «να μειωθούν κατά 20% οι επιβατικές πτήσεις με προορισμό και με προέλευση τις ευρωπαϊκές χώρες».
Στις αρχές Μαΐου εντοπίστηκαν δύο κρούσματα του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του SARS-CoV-2.
Επρόκειτο για δύο πρόσωπα που έφθασαν στην Αργεντινή αεροπορικώς από τη Γαλλία.
Τέθηκαν σε απομόνωση.
Η απόφαση ανακοινώθηκε καθώς η χώρα της Λατινικής Αμερικής παραμένει αντιμέτωπη με νέο, φονικό κύμα της πανδημίας.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 447 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 18.057 κρούσματα, με τον απολογισμό των θυμάτων να φθάνει μέχρι εδώ τους 85.075 νεκρούς επί συνόλου 4.111.147 μολύνσεων.
Ως χθες είχαν χορηγηθεί συνολικά 16,23 εκατ. δόσεις εμβολίων για την COVID-19, είχε ανοσοποιηθεί σχεδόν το 25% του πληθυσμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης