Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden: Έχει δίκιο ο Putin – Στο ναδίρ οι σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας

Biden: Έχει δίκιο ο Putin – Στο ναδίρ οι σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας
Δεν επιδιώκουμε σύγκρουση υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin έχει δίκιο όταν λέει πως οι σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας είναι στο ναδίρ διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden με το πέρας της Συνόδου Κορυφής της G7 στην Κορνουάλη της Μεγάλης Βρετανίας.
Ενόψει της συνάντησης που θα έχουν μεθαύριο Τετάρτη 16 Ιουνίου στη Γενεύη, ο Biden αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του Ρώσου προέδρου ότι «οι διμερείς σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας επιδεινώθηκαν σε τέτοιο βαθμό τα τελευταία χρόνια που έχουν φτάσει στο ναδίρ τους».
«Νομίζω πως έχει δίκιο ότι βρισκόμαστε στο ναδίρ» είπε ο Biden, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο γεγονός ότι στο τέλος της συνάντησης τους θα γίνουν ξεχωριστές δηλώσεις.
«Δεν συμμετέχουμε σε διαγωνισμό για το ποιος θα τα πάει καλύτερα στη συνέντευξη Τύπου, ή για το ποιος θα φέρει τον άλλο σε δύσκολη θέση.
Θα γίνω πολύ σαφής όσον αφορά τους όρους που θέτουμε ώστε να αποκτήσουμε καλύτερη σχέση (...).
Δεν επιδιώκουμε τη σύγκρουση.
Θα κάνω σαφές το πώς θεωρώ ότι πήγε η συνάντηση από τη δική μου σκοπιά και το ίδιο θα κάνει κι εκείνος» είπε ο Biden.
Υπενθυμίζεται πως οι αμερικανορωσικές σχέσεις έχουν πληγεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα για μια σειρά από διάφορα ζητήματα, από τα ανθρώπινα δικαιώματα ως την Ουκρανία και την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία και από τη φερόμενη ρωσική επέμβαση στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές ως τις επιθέσεις χάκερ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης