Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Παράταση lockdown λόγω ινδικής παράλλαξης ανακοινώνει ο Johnson

Μ. Βρετανία: Παράταση lockdown λόγω ινδικής παράλλαξης ανακοινώνει ο Johnson
Καθυστερεί ο τερματισμός των περιορισμών
Σχετικά Άρθρα

Την παράταση του lockdown και των περιορισμών που παραμένουν σε ισχύ στην Αγγλία αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα Δευτέρα 14/6 ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Boris Johnson, καθώς η κυριαρχία της ινδικής παράλλαξης έχει ανατρέψει τα δεδομένα.
Σημειώνεται πως την 21η Ιουνίου η κυβέρνηση Johnson επρόκειτο να ανακοινώσει το τέλος όλων των κοινωνικών περιορισμών που είχαν επιβληθεί προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω διασπορά του ιού, γεγονός που θα σήμαινε πως όλες οι κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες – π.χ. παμπ, κλαμπ, κα. – θα μπορούσαν να αρχίσουν να επαναλειτουργούν.
Ωστόσο, η κυριαρχία της ινδικής παράλλαξης του ιού – που θεωρείται έως και 60% πιο μεταδοτική από τη βρετανική παράλλαξη του ιού – έχει προκαλέσει ανησυχία στους ειδικούς, οι οποίοι δεν αποκλείουν και το σενάριο ενός νέου, τρίτου κύματος της επιδημίας.
Πάντως, ο Johnson αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, υποστηρίζοντας πως δεν έχει ληφθεί κάποια σχετική απόφαση για το πόσο ακόμα θα διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα στην Αγγλία, παραπέμποντας στις σημερινές ανακοινώσεις για όλες τις λεπτομέρειες.
Σημειώνεται πως χθες Κυριακή 13/6 η Βρετανία ανέφερε 7.490 νέα περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19 και οκτώ θανάτους, με τον αριθμό των νέων μολύνσεων να αυξάνεται περίπου κατά 50% μεταξύ της 7ης και της 13ης Ιουνίου, σε σύγκριση με την εβδομάδα που είχε προηγηθεί.
Οι νοσηλείες αυξήθηκαν κατά 15% μεταξύ της 2ας και της 8ης Ιουνίου, σε σύγκριση με το προηγούμενο επταήμερο.

Εμβολιασμένοι πάνω από 41 εκατομμύρια Βρετανοί

Σημειώνεται ότι η Μ. Βρετανία έχει έναν από τους πιο γρήγορους ρυθμούς εμβολιασμού κατά της COVID-19 σε παγκόσμιο επίπεδο, με περισσότερα από 41 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου.
Περίπου 30 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει δύο δόσεις, αντιστοιχώντας σε ποσοστό 56% του ενήλικου πληθυσμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης