Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Παράταση ενός μήνα στα περιοριστικά μέσα εξαιτίας του φόβου από τη μετάλλαξη Δέλτα

tags :
Βρετανία: Παράταση ενός μήνα στα περιοριστικά μέσα εξαιτίας του φόβου από τη μετάλλαξη Δέλτα

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson ανακοίνωσε πως η άρση των μέτρων πρόκειται να αρχίσει στις 19 Ιουλίου και όχι στις 21 Ιουνίου που ήταν προγραμματισμένο

Σχετικά Άρθρα

 Αναβολή στην άρση των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson επικαλούμενος την εξάπλωση της του μεταλλαγμένου στελέχους Δέλτα της νόσου στη χώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021.
«Νομίζω πως είναι σωστό να περιμένουμε λίγο παραπάνω» ανέφερε ο Johnson σε συνέντευξη Τύπου, στην οποία ανακοίνωσε πως η άρση των μέτρων πρόκειται να αρχίσει στις 19 Ιουλίου και όχι στις 21 Ιουνίου που ήταν μέχρι σήμερα προγραμματισμένο.

Τουρισμός

Σημειώνεται πως αυτή η απόφαση θα καθυστερήσει περαιτέρω τις αφίξεις Βρετανών τουριστών σε σειρά καλοκαιρινών προορισμών όπως η Ελλάδα, λόγω των μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό.
«Σε κάποια φάση, θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό», τόνισε ο Johnson, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μέχρι τις 19 Ιουλίου «θα έχουμε χτίσει ένα σημαντικό τείχος ανοσίας».
Ο Βρετανός πρωθυπουργός υποστήριξε ότι, λόγω της κυκλοφορίας της επέκτασης της παραλλαγής Δέλτα, αν δεν έκανε τίποτα, οι εισαγωγές σε νοσοκομεία θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμη και στο επίπεδο στο οποίο ήταν κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Ο σχεδιασμός

Με βάση το σχέδιο που είχε ανακοινώσει ο Johnson τον Φεβρουάριο, οι περισσότεροι περιορισμοί θα αίρονταν στις 21 Ιουνίου, θα άνοιγαν δηλαδή πλήρως οι παμπ, τα εστιατόρια, τακλαμπ και άλλοι χώροι φιλοξενίας. Αυτό τώρα θα γίνει στις 19 Ιουλίου.
«Όπως έχουν τα πράγματα και με βάση τις ενδείξεις που βλέπω τώρα, έχω την πεποίθηση ότι δεν θα χρειαστούμε περισσότερες από τέσσερις εβδομάδες», είπε ο πρωθυπουργός.

Εμβολιασμοί

Το πρόγραμμα εμβολιασμού του πληθυσμού θα επιταχυνθεί μειώνοντας το χρονικό διάστημα μεταξύ της χορήγησης των δύο δόσεων, από τις 12 εβδομάδες που είναι σήμερα στις 8 για τα άτομα ηλικίας άνω των 40 ετών.
Η κατάσταση θα εξεταστεί και πάλι στις 28 Ιουνίου.
Ένας εκπρόσωπος του Johnson είπε όμως ότι θεωρείται απίθανο να χαλαρώσουν τα μέτρα νωρίτερα από τις 19 Ιουλίου.

Νέα κρούσματα

Το τελευταίο 24ωρο στη Βρετανία καταγράφηκαν 7.742 νέα κρούσματα της Covid-19 και 3 θάνατοι.
Ο Johnson επισήμανε ότι τα κρούσματα αυξάνονται περίπου κατά 64% την εβδομάδα, ενώ αυξάνεται επίσης και ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ.
Η παραλλαγή Δέλτα, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, πιστεύεται ότι είναι κατά 60% πιο μεταδοτική από το προηγούμενο στέλεχος του νέου κορωνοϊού που κυριαρχούσε μέχρι τώρα στη Βρετανία και οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα τρίτο κύμα της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης